POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Därför ställer Seb in Sverigeresa - i sista stund: "Han måste vara á jour"

Ryktena surrar kring Sebastian Larsson.
Särskilt som svensken avbokat sin Sverigeresa – i sista stund.
– Han måste vara à jour nu, säger agenten Per Jonsson.

Ett flertal lag – särskilt i England – vill värva den 25-årige landslagsmannen som inte kunnat enas med Birmingham om ett nytt kontrakt. Bland andra Blackburn, Newcastle, Aston Villa och Liverpool – plus ett par spanska lag - har pekats ut som tänkbara adresser.

Och spekulationerna fick förnyad fart efter att Larsson med kort varsel dragit sig ur en planerad sponsorträff. Egentligen skulle han ha rest till Uppsala för att intervjuas av bland andra fotbollskanalen under onsdag förmiddag, men på tisdagskvällen kom återbudet. Det företag som arrangerat sammankomsten hade ingen motivering till varför evenemanget ställs in.

- Det kommer inte att bli några sådana saker nu framöver. Inte idag, inte imorgon, inte nästa vecka eller den därpå. I februari lär det vara annorlunda, då är det en helt annan sak, säger agenten Per Jonsson till fotbollskanalen.se.

Enligt honom beror Larssons beslut att stanna i England inte på att han skulle vara nära att göra klart med någon klubb.

- Nej, däremot vill vi hålla honom à jour av olika anledningar de kommande dagarna. Men vad jag vet är det inget speciellt på gång exakt just nu, säger Jonsson.

Han utesluter dock att ”Seb” och Birmingham kan göra en helomvändning och trots allt enas om ett avtal. Med all sannolikhet flyttar Larsson, och då förmodligen inom Premier League.

- Det är ju ingen hemlighet att han uttryckt sin kärlek för England, även om vi inte stänger några dörrar. Just nu är det så väldigt många klubbar som hört av sig – och i slutändan kan man bara välja en. Det spelar ingen roll vad Sebastian gör, för folk skulle tycka en massa ändå.

Jonsson berättar att han och hans adept för tillfället väger olika alternativ mot varandra. Larsson har kallat nästa kontrakt ”karriärens viktigaste” och det gäller att träffa rätt bland intressenterna.

- Vad är en stor klubb? Är det någon som håller sig kvar i Premier League varje år utan att åka ur? Eller är det en klubb som tar 45, 50, 55 tusen på läktarna? Eller någon som är riktigt stor men som går kräftgång just nu? Eller ska man välja ett lag med framtidsvisioner, som vill göra en rejäl satsning och satsar på topp sju? Det är svåra frågor, säger Jonsson.

Vilka är hetast?
- De det spekulerats i plus lite annat smått och gott. Men det är ingen som är närmare än någon annan just den här timmen.

När tror ni att det är klart?
- Helt uppriktigt så vet jag inte. Det kan ta fyra dagar, en vecka, eller till och med dröja till i sommar. Det är så situationen ser ut.

Publicerad 2011-01-19 kl 00:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå