De Bruyne hade show mot Ljungbergs Arsenal - dubbla mål och assist i första halvlek

Dubbla mål och en assist av Kevin De Bruyne i första halvlek.
Det räckte för att ge Manchester City en klar seger, 3-0, mot Arsenal.
- Varje gång vi har tappat poäng kommer vi tillbaka med en bra reaktion, säger De Bruyne enligt BBC.

Efter sju raka Premier League-matcher utan vinst kom en efterlängtad seger för Arsenal senast när West Ham besegrades med 3-1. Det var den första vinsten under Fredrik Ljungberg. Under söndagen var det desto tyngre för Arsenal igen, när Manchester City var på besök på Emirates Stadium. Det slutade med en enkel seger för gästerna.

Arsenal skapade ett läge efter bara 30 sekunder när Gabriel Martinelli bröt igenom och avslutade strax utanför. Men det var istället gästerna som skulle ta ledningen en minut senare när Gabriel Jesus snett-inåt-bakåtpassning hittade Kevin De Bruyne som mycket snyggt avslutade upp i nättaket fram till 1-0.

Efter kvartens spel hade City även 2-0 på tavlan. De Bruyne agerade framspelare den här gången och hittade Raheem Sterling som kunde rulla in bollen.

De Bruyne var fullständigt dominant i den första halvleken. Fem minuter före pausvilan bröt belgaren in i planen och avslutade, med vänsterfoten den här gången. Resultatet blev ett perfekt avslut vid stolpen fram till 3-0. Kort därefter var De Bruyne oerhört nära att näta igen med ett vackert avslut, som Bernd Leno styrde i stolpen och ut.

Efter showen i första halvlek kunde City kosta på sig att dra ner på tempot i den andra halvleken. Utan problem höll gästerna undan och vann matchen med 3-0. Tungt för Arsenal och Fredrik Ljungberg som bara har en seger på sina fem matcher som interim-manager. Desto mer glädjesamt för Manchester City och Kevin De Bruyne efter derbyförlusten senast.

- Jag tycker att varje gång du förlorar en match är den enda reaktionen du kan visa att vinna nästa. Varje gång vi har tappat poäng kommer vi tillbaka med en bra reaktion. Vi har inte varit uppe på vårt bästa i år men vi fortsätter att kämpa och det är fortfarande många matcher kvar för oss att spela, säger De Bruyne enligt BBC.

Lagens startelvor:

Arsenal: Leno - Maitland-Niles, Chambers, Sokratis, Kolasinac - Guendouzi, Torreira - Pepe, Özil, Martinelli - Aubameyang.

Man City: Ederson - Walker, Fernandinho, Otamendi, Mendy - Gündogan, Rodrigo, Foden, De Bruyne, Sterling - Jesus

Publicerad 2019-12-15 kl 19:21