Defoe bakom Everton-kross

Portsmouth spräckte en nolla och höll en annan i lördagens Premier league-match borta mot Everton.
3-0-segern innebar säsongens tre första poäng till förra säsongens ligania.

Hemmapubliken på Goodison Park buade när det stod klart att Everton förlorat med 3-0 hemma mot Portsmouth.

Everton var med och slogs om en kvalplats till Champions league under fjolårssäsongen men har i och med förlusten mot Portsmouth bara tre poäng efter tre matcher - och har släppt in sju mål. Delar av hemmapubliken visade sitt missnöje genom att gå hem när dryga kvarten fortfarande var kvar av matchen.

Då hade Jermain Defoe avgjort matchen några minuter tidigare med sitt andra mål för matchen, en tjusig lobb några meter utanför straffområdet. Den engelske landslagsmannen inledde målskyttet efter tolv minuter och spelade också fram till Glen Johnsons 2-0-mål före halvtid.

Everton hade chansen att reducera i första minuten av andra halvlek på en tveksamt dömd straffspark. Aiyegbeni Yakubu, tidigare i Portsmouth tog (för) lång tid på sig och Englands landslagsmålvakt David James gick åt rätt håll och räddade.

Everton har släppt sex mål på två hemmamatcher.