Ødegaards drömmål avgjorde - Arsenal lämnar bottenstriden

Arsenal-fansen kan andas ut.
Londonklubben tog nämligen en viktig seger i ångestmötet med Burnley - detta efter att Martin Ødegaard stått för ett drömmål.

Martin Ødegaard.

Efter att endast ha tagit tre poäng på de fyra inledande omgångarna i Premier League var det ett pressat Arsenal som under lördagen gästade Burnley på Turf Moor. Med i Londonklubbens startelva fanns Martin Ødegaard.

Och det var just Ødegaard som skulle komma att ge Arsenal ledningen. Halvtimmen var spelad när gästerna fick en frispark strax utanför straffområdet. Fram klev norrmannen - som svarade för ett drömmål när han borrade upp frisparken i bortre krysset. Målet var 22-åringens första för säsongen.

Arsenal gick till slut segrande ur ångestmötet med Burnely. Martin Ødegaards drömfrispark i första halvlek blev nämligen matchens enda mål.

Londonklubben vann med 1-0 och tog tre poäng, poäng som gör att man nu lämnar bottenstriden i Premier League.

- När vi fick frisparken gick jag till bollen direkt. Det var en stor stund och det var häftigt att se bollen gå i mål. Man behöver träffa bollen perfekt, med rätt kraft och höjd, säger Martin Ødegaard till BBC.

- Matchen blev ett krig till slut. Vi visste om deras styrkor. Vi spelade deras spel mer än vårt eget. I andra halvleken spelade Burnley deras spel och de är bra på det. Vi måste vara lite smartare när vi vinner bollen. Men jag tror på det här laget. Även om vi förlorade några matcher i inledningen är jag inte förvånad över att vi har börjat ta poäng nu.

Burnley har det fortsatt tungt. Laget har endast tagit en poäng den här säsongen och är nästjumbo för tillfället.

Burnley: Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Gudmondsson, Brownhill, Westwood, McNeil - Wood, Barnes.

Arsenal: Ramsdale - Tomiyasu, White, Magalhaes, Tierney - Partey, Smith-Rowe, Ödegaard - Pepe, Aubameyang, Saka.