Delad pott i Londonderbyt efter Arsenals upphämtning

Tottenham gick upp i en 2-0-ledningen och såg ut att slå rivalen Arsenal.
Då reste sig "Gunners" och fixade en poäng efter mål av Alexandre Lacazette och Pierre-Emerick Aubameyang.

Både Arsenal och Tottenham hade spelat mot andra toppkonkurrenter innan lagen drabbades samman i den fjärde omgången i Premier League. Tottenham hade lyckats ta en poäng borta mot Manchester City och Arsenal hade förlorat mot Liverpool för en knapp vecka sedan.

Tottenham tog ledningen i matchen efter bara tio minuter. Heung-Min Son vände bort en försvarare på mittplan och kunde spela bollen fram till Erik Lamela. Han tog sig in i straffområdet och tog ett avslut som Bernt Leno inte kunde hålla. Snabbast fram var Christian Eriksen som högg direkt och gjorde 1-0.

En stund innan halvleken var över fick Tottenham straff efter att Granit Xhaka fällt Son i straffområdet. Harry Kane tog hand om straffen och satte den kyligt i ena burgaveln.

Men Arsenal skulle resa sig innan pausen och få in en reducering. Nicolas Pepe testade först med ett avslut inne i straffområdet. Bara sekunder senare tog Alexandre Lacazette med sig bollen på ett fint sätt och tryckte upp bollen i nättaket från nära håll.

Kvitteringen för Arsenal kom 20 minuter från slutet. Guendouzi slog en hård boll mot straffområdet, där Pierre-Emerick Aubameyang dök upp och styrde in bollen vid den första stolpen.

Knappa tio minuter senare hade Arsenal ytterligare en boll i nätet, men det målet underkändes. Bollen hade slagits ut på vänsterkanten där Kolasinac slog in bollen i mitten. Väl inne i straffområdet blev det rörigt och slutade med att Sokratis slog in bollen i mål. Men linjedomaren var vaken i situationen och vinkade av för offside, vilket bekräftades vara rätt beslut efter en VAR-koll.

Matchen böljade fram och tillbaka de sista minuterna, men trots målchanser var det inget av lagen som lyckades att göra något ytterligare mål. Istället slutade derbyt med 2-2 och tappad poäng för bägge lagen.

Lagens startelvor:

Arsenal: Leno - Maitland-Niles, Sokratis, Luiz, Kolasinac - Torreira, Xhaka, Guendouzi - Pepe, Lacazette, Aubameyang

Tottenham: Lloris - Alderwereld, Sanchez, Vertonghen, Rose - Sissoko, Winks - Lamela, Eriksen, Son - Kane