Delad pott mellan Everton och Liverpool i derbyt

En strålande första halvlek, mer avvaktande efter paus och oavgjort, 1-1.
Så såg det ut i det heta derbyt mellan Everton och Liverpool i Premier League.

Den första halvleken av Merseyside-derbyt blev som väntat intensiv, med heta känslor och högt tempo. Liverpool inledde bäst, men båda lagen skapade chanser. Everton hade de klaraste. Två högklassiga räddningar av Liverpools belgiske målvakt Simon Mignolet hindrade Everton från att ta ledningen.

I stället var det Liverpool som tog kommandot målmässigt. Evertonförsvaret tappade bort Danny Ings vid en hörna och en passiv Tim Howard i målet fick se Ings nicka in 0-1 i den 42:a minuten.

Men på tilläggstid bjöd Liverpool-försvaret tillbaka. Ett försök till rensning i straffområdet hamnade hos hete Romelu Lukaku, som klippte till direkt och gjorde sitt femte mål för säsongen.

Den andra halvleken bjöd på mer kamp än skönspel och målchanserna blev färre ju längre matchen led. Båda lagen verkade vara mer angelägna om att inte förlora än att faktiskt vinna derbyt. Hemmapubliken manade fram Everton till mer offensiv sista kvarten, men det blev inte fler mål.