Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

"Den största, globala superstjärna som United någonsin har värvat"

Foto: TT

Zlatan till Manchester United.
Fotbollskanalens Englandsbloggare, Peter Hyllman, kommenterar nyheten så här:
- Han är den största, globala superstjärna som United någonsin har värvat, säger han.

Ryktescirkusen hade snurrat på ett bra tag: Var ska Zlatan Ibrahimovic spela till hösten? Manchester United låg bland toppkandidaterna av de klubbar som cirkulerade omkring i spekulationerna.

Nu blev det också så efter att Zlatan själv vevat ut nyheten via sina sociala medie-kanaler.

Att valet föll på Manchester United tedde sig väntat och naturligt enligt Fotbollskanalens Englandsbloggare Peter Hyllman som annars kommenterar Uniteds värvning så här:

- Han är den största, globala superstjärna som United någonsin har värvat. Om det är den bästa eller viktigaste spelaren Man United har värvat är upp till Zlatan att bevisa, säger Hyllman.

- Det blir ytterligare en stor ny krydda till en säsong som har en hel del nya stora nya nyheter med Guardiola, Mourinho och Conte. Något som redan är stort blir ännu större.

Hur kommer han att passa den engelska fotbollen?
- Det får vi se, det är en snabb och fysisk liga, det är klart en utmaning för honom som han kanske inte är van vid. Samtidigt är han själv inte är någon dununge. Nog kommer han kunna hävda sig. Frågan är väl hur han fysiskt håller för en hel säsong, det kommer att bero på hur United använder honom helt enkelt, säger han.

Hur kommer han att användas?
- Jag tror att Zlatan kommer få en liknande roll som han har haft i PSG, och som stämmer in med hur Jose Mourinho ofta vill spela. Ensam striker med tre offensiva mittfältare och forwards runt omkring sig.

Zlatan gjorde en bejublad tid i PSG där han bland annat var med och vann fyra raka ligatitlar och var en Ligue 1 största profiler under sina fyra år i klubben. Han fick också kröna sin sista säsong med att slå PSG:s målrekord, i Ligue 1, under en säsong med 38 mål.

Peter Hyllman tror inte att Zlatan kommer att bli lika dominant i United.

- I PSG dominerade han och var en superstjärna, jag tror att han kommer att vara en stor profil och göra det bra ifrån sig i United och i England, men han kommer inte att kunna dominera på samma sätt. Men United är ju inte heller lika starka i England som PSG är i Frankrike.

Förhållandet med Uniteds manager José Mourinho, som Zlatan spelade under tiden i Inter, är en erkänt god historia.

- Att Mourinho kom till United är en stor anledning att Zlatan går dit över huvud taget. Jag tror också att Mourinho gärna vill ha in en spelare som är hans spelare. Det finns ett stort förtroende där och det kommer att visa sig i laget. 

Publicerad 2016-06-30 kl 19:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons