Derby till playoff-final - vann galen match mot Leeds utan Jansson

Championship

Derby är klart för playoff-final mot Aston Villa.
Detta efter seger, 4-2, borta mot Leeds.
Pontus Jansson satt på bänken under hela matchen.

Det blir Derby som ställs mot Aston Villa i playoff-finalen, där vinnaren tar steget upp till Premier League. Detta efter att laget besegrat Leeds på bortaplan i en galen tillställning som bland annat bjöd på sex mål och två röda kort.

Leeds vann det första mötet lagen emellan och hade således fördel inför onsdagens hemmamatch. Och laget fick också en fin start när Stuart Dallas nätade fram till 1-0.

Målet såg länge ut att stå sig halvleken ut, men i den 45:e minuten kom Leeds-målvakten Francisco Casilla snett i en utrusning och Jack Marriott kunde rulla in kvitteringen för Derby.

Målet gav också bortalaget, som tränas av Frank Lampard, energi och tidigt i den andra kunde Mason Mount sätta dit 2-1. Och Derbys offensivlusta tog inte slut där.

Tio minuter senare, i den 58:e minuten, satte Harry Wilson dit 3-1 på straff och Derby var då klart för playoff-final, men Leeds-anfallaren Dallas ville annat, och i den 62:a minuten reducerade han till 2-3 och mötet såg länge ut att gå till förlängning.

Men med fem minuter kvar klev Jack Marriott fram och gjorde sitt andra mål fram till 4-2 för Derby. I slutet av matchen försökte Leeds åstadkomma en reducering för att nå förlängning, men bortalaget kunde hålla tätt och därmed säkra avancemang i playoff-spelet till Premier League.

Leeds svenske mittback Pontus Jansson satt på bänken under hela matchen.

Mötet mellan Aston Villa och Derby, som avgör vilket lag som tar sig till Premier League kommande säsong, spelas måndagen den 27:e maj.

Publicerad 2019-05-15 kl 22:56