Derbydrama när Arsenal sent räddade kryss mot Chelsea

Det svängde rejält när Arsenal och Chelsea kryssade under onsdagen.
I den 84:e minuten kom 2-1 för Chelsea, i den 92:a minuten satte Arsenal 2-2 och i anfallet därefter träffade Chelsea ribban.
- Fantastiskt att få kvittera, säger målskytten Hector Bellerin till Sky Sports.

Jack Wilshere och Eden Hazard.

Den första halvleken slutade 0-0, men var händelserik. Båda lagen skapade flera heta lägen under de första 45 minuterna. Bland annat träffade Alexis Sanchez stolpen två gånger i samma situation, utan att lycks överlista Thibaut Courtois.

1-0 skulle dock komma, i den 63:e minuten. Ett instick in i Chelseas straffområde petades fram till Jack Wilshere av N'Golo Kanté och engelsmannen dunkade då in ledningsmålet till Arsenal via stolpen.

Chelsea kvitterade några minuter senare. Eden Hazard satte en straff till 1-1, efter att själv ha blivit nersparkad av Hector Bellerin.

I den 84:e minuten satte också bortalaget 2-1, genom Marcos Alonso. Davide Zappacosta snurrade upp Ashley Maitland-Niles på högerkanten, slog in ett inlägg i straffområdet och fick sedan se Alonso trycka in bollen i nät med högerfoten.

Arsenal gick sedan på offensiven rejält för att få in en kvittering, och Arsene Wengers mannar lyckades med den uppgiften. Hector Bellerin satte 2-2 i den 92:a minuten. I anfallet därefter spelades Chelsea-anfallaren Alvaro Morata fri helt, men sköt rakt på Arsenal-keepern Petr Cech. Returen dunkade Zappacosta i ribban.

- Vi borde ha gjort fler mål, vi missade många chanser. En bra poäng för båda lagen, säger Chelseas Eden Hazard till Sky Sports.

Bellerin:

- Fantastiskt att få kvittera.

Matchen slutade 2-2 och det innebär att Chelsea tappar sin andraplacering i tabellen inför omgång 23. Arsenal ligger sexa, fem poäng efter fyran Liverpool.

Arsenals startelva: Cech - Chambers, Mustafi, Holding - Bellerin, Xhaka, Wilshere, Maitland-Niles - Özil, Alexis - Lacazette

Chelseas startelva: Courtois - Azpilicueta, Christensen, Cahill - Moses, Fabregas, Kanté, Bakayoko, Alonso - Hazard - Morata