Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Diaby vill tillbaka - och till VM: "Jag är fortfarande en kvalitetsspelare"

Foto: Scanpix

Abou Diaby.

Han har varit borta i ett år.

Men trots sina enorma skadebekymmer hoppas Arsenals Abou Diaby, 27, fortfarande på en resa till Rio i sommar.

– Jag har aldrig släppt tanken på att åka till VM, säger han till France Football.

Nästan åtta år har passerat sedan Sunderlands Dan Smith krossade Abou Diabys vrist. Tacklingen kunde ha stoppat fransmannens karriär där och då, men fransmannen har spelat vidare - med en närmast extremt skadehistorik sedan dess.

För ett år sedan var oturen framme igen, då han skadade en ligament i knät, och något datum för en återkomst är fortfarande inte satt. Först i april kommer Diaby att höra med Arsenals läkarteam igen. Nu berättar han om den hårda tiden under rehabiliteringen hemma i Frankrike.

– Jag har lagt band på min otålighet. Jag vill vara stark, väldigt stark och bekväm med min kropp när jag kommer tillbaka. Jag jobbar hårt utan att ställa några frågor. Jag jobbar hårt för att jag vet att jag en dag kommer att spela igen. I mitt huvud är jag fortfarande en kvalitetsspelare, annars hade jag gett upp, säger han till France Football.

– Det betyder inte att jag inte har haft det jobbigt, men jag har alltid studsat tillbaka. Andra människor har varit med om mycket svårare saker i sina liv. Jag tror inte att jag kommer att vara rädd för att spela igen.

Men den otursförföljde mittfältaren, som imponerade stort i de matcher han spelade förra säsongen, siktar högre än att bara återvända till planen.

– Landslaget? Jag har aldrig släppt tanken på att åka till VM. Jag har alltid haft det i bakhuvudet. När jag väl är tillbaka på gräsmattan så är allt möjligt.

Publicerad 2014-03-18 kl 14:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons