POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
1v

Domarbas erkänner fyra VAR-missar i Premier League – krönikör rasar: ”Kostade Gracia jobbet”

Foto: Bildbyrån

Domarbasen Mike Riley erkände att VAR har missat fyra domslut i Premier League den här säsongen.
Det får journalisten Martin Lipton att rasa.
”VAR-blunders kostade Javi Gracia hans jobb och alla kommer att förlora förtroendet om det inte är fixat snart” skriver han i en krönika.

I går medgav Premier League domarbas Mike Riley att det fyra gånger under den tidigare Premier League-säsongen missats domslut som VAR hade kunnat rätta. Det handlar om fyra tillfällen som VAR hade kunnat berätta för domaren att ett annat beslut hade varit bättre.

- Vi lär oss under tiden och förbättrar oss hela tiden. Av de fyra omgångarna har det varit några riktigt bra exempel när VAR har klivit in och rättat beslut. Det har varit sex händelser när VAR har rådgett domaren och vi har fått ett bättre resultat utav det, säger domarbasen till Sky Sports.

- Det var fyra tillfällen som VAR inte gick in och hade de gjort det hade vi haft en bättre uppfattning av rollen VAR spelar i matcherna. Misstagen handlar helt och hållet om bedömningen av VAR och vilket process vi använder.

Ett av misstagen, Fabian Schärs kvittering mot Watford för Newcastle, kan ha kostat Watford poäng i den senaste omgången. Efter matchen, som var Watfords fjärde raka utan seger, fick tränaren Javi Gracia sparken och ersattes av Quique Sánchez Flores.

Nu rasar krönikören Martin Lipton över systemet.

”Om VAR inte kan få de enkla sakerna rätt, som att se att en handboll lett till ett mål, kommer frågorna fortsätta ställas om det verkligen är bra nog för syftet” skriver The Sun-krönikören.

”VAR-blunders kostade Javi Gracia hans jobb och fansen, spelarna och tränarna kommer att förlora förtroendet om det inte är fixat snart”.

Watford tog sin första poäng för säsongen mot Newcastle och har inlett med tre förluster och en oavgjord match de fyra inledande omgångarna. De ligger sist i Premier League.

Publicerad 2019-09-13 kl 07:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå