Domarkaos i FA-cupen – slantsingling om var linjedomaren skulle stå

FA-cupen

Två domare skadades under FA-cupmötet mellan Accrington och Crewe – då fanns det inte mer än en linjeman att tillgå.
Lösningen? Slantsingling om vilken sida han skulle springa på.

Smått kaosartade scener utspelade sig i England under lördagskvällen. I FA-cupmötet mellan Accrington Stanley och Crewe Alexandra tvingades matchen avbrytas efter 23 minuters spel då domaren Neil Hair inte kunde fortsätta på grund av skadekänning.

Hair ersattes av en av hans assisterande och så långt fanns det en huvuddomare plus två linjemän inne på planen. Crewe tog även ledningen strax innan paus genom Charlie Kirk, men i halvtid uppstod det nya frågetecken kring domarteamet.

Även ersättaren, domaren som ersatte Neil Hair, kände av en skada och trots medicinsk hjälp i paus var det omöjligt för honom att fortsätta matchen.

Andra halvlek blev därför över en timme försenad och fansen på Wham Stadium undrade om matchen skulle fullföljas eller inte. Det visade sig att den skulle göra. Accringtons klubbsekreterare, Mark Turner, tog sig en titt i FA-cupens regelbok – och där framkom det att matchen skulle fortsätta fast med bara en linjedomare. En slantsingling fick sedan avgöra vilken sida linjemannen skulle springa på.

Matchen då? Efter över en timmes försening gick till slut Crewe segrande ur mötet med 2-0.

Publicerad 2019-11-09 kl 20:42