Domarna i fokus under söndagens PL

Här är de färdigspelade matcherna i Premier League.

Toppmötet i fotbollens Premier League mellan Chelsea och Manchester United blev lika dramatiskt och händelserikt som man hade kunnat förvänta sig. United vann med 3-2 på Stamford Bridge i London där Javier Hernandez satte det avgörande målet i andra halvlek.

Mycket hade hänt innan avgörandet. Chelsea hämtade upp 0-2-underläge till 2-2 i första halvlek.

Men Chelsea-utvisningar på Branislav Ivanovic och Fernando Torres gjorde att serieledaren inför omgången fick avsluta matchen med nio man. Hernandez stötte från misstänkt offsideläge in 3-2 efter en rörig situation i Chelseas straffområde. Där med var Chelseas första förlust för säsongen ett faktum.

Förutom Chelsea-Manchester United blev derbyt på Goodison Park mellan Everton och Liverpool en rafflande historia med målfyrverkeri i första halvlek. Liverpools uruguayan Luis Suarez kom att spela huvudrollen med två mål i första halvlek. Liverpool tappade 2-0-ledningen till 2-2. Suarez gjorde sedan 3-2 på tilläggstid - men målet dömdes bort för offside.

Southampton-Tottenham 1-2 (0-2)

0-1 Gareth Bale (15), 0-2 Clint Dempsey (39), 1-2 Jay Rodriguez (66).

Newcastle-West Bromwich 2-1 (1-0)

1-0 Demba Ba (35), 1-1 Romelu Lukaku (55), 2-1 Papiss Cisse (90).
Jonas Olsson spelade hela matchen för West Bromwich.

Everton-Liverpool 2-2 (2-2)

0-1 självmål (14), 0-2 Luis Suarez (20), 1-2 Leon Osman (22), 2-2 Steven Naismith (35).

Chelsea-Manchester United 2-3 (1-2)

0-1 självmål (4), 0-2 Robin van Persie (12), 1-2 Juan Mata (44), 2-2 Ramires (53), 2-3 Javier Hernandez (75)

Publicerad 2012-10-28 kl 19:12