POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
3v

Domarna kritiseras för att använda VAR felaktigt

Foto: Bildbyrån

Premier League-domare kritiseras för att använda VAR felaktigt.
Nu kommer en påminnelse om teknikens riktlinjer.
- Att försöka hitta något som potentiellt inte ens var där var inte idén med VAR, säger Lukas Brud, generalsekreteraren för IFAB enligt Goal.

VAR började användas i Premier League denna säsong och tekniken har fått stor uppmärksamhet. Det eskalerade rejält efter den gångna helgens omgång efter ett flertal situationer.

Teemu Pukki nätade mot Tottenham men blåstes av för knapp offside, i matchen mellan Liverpool och Wolverhampton skedde nya incidenter.

Sadio Mané sköt in 1-0 men reaktionerna från Wolves-spelare var starka, bland annat för en misstänkt handssituation på Virgil van Dijk innan målet. Därefter gjorde gästerna 1-1, trodde de flesta men reprisbilderna visade att det var några millimeter offside på en Wolves-spelare i upprinnelsen till målet.

Nu kommer Lukas Brud, generalsekreterare för The International Football Association Board (IFAB) med en påminnelse om VAR:s riktlinjer.

- Det borde inte läggas så mycket tid till att hitta något felaktigt med sådan liten marginal, säger Brud enligt Goal. 

- Om något inte är tydligt vid första ögonblicket, då är det inte självklart och borde inte beaktas. Att titta på en kameravinkel är en sak men att titta på 15 och försöka hitta något som potentiellt inte ens var där, det var inte idén med VAR. Det bör vara tydligt och uppenbart, säger Brud.

IFAB har deklarerat att man kommer komma med påminnelser om riktlinjerna gällande VAR vid ett möte i februari. Organisationen har enligt Goal samtidigt bekräftat att det inte kommer ske några regelförändringar under en överskådlig framtid. 

Publicerad 2020-01-01 kl 13:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå