Drogba dominerade derbyt

Arsenal-Chelsea 0-3
0-1 42' Drogba´0-2 45' självmål, Vermaelen 0-3 86' Drogba

Didier Drogba var planens kung och gjorde två mål när Chelsea boprtaslog Arsenal med 3-0 och håller undan med fem poäng ned till Manchester United. Drogba skuvade läckert in 3-0 på frispark i 86:e minuten.

Chelsea tog grepp om segern i slutet av första halvlek då de på kort tid gick från 0-0 till 2-0 efter vackert mål av Drogba och ett självmål av Tomas Vermaelen. Båda målen kom efter inspel från vänster.

Drogba styrde in 1-0 via både ribban och stolpen efter 42 minuter. Han sprang fram och vinklade vackert bollen mot krysset efter fint inlägg från Ashley Cole. Vänsterbacken fick i sin tur en fin pass från John Terry.

Drogba var även framme vid mål när Vermaelen styrde in bollen i eget mål. Drogba tog sig för huvudet och verkade inte förstå vad Arsenal höll på med.

Arsenal fick ett mål tveksamt bortdömt i inledningen av andra halvlek när Arsjavin slog in bollen men domaren ansåg att Cech hållit i bollen när Eduardo sparkade fram bollen till ryssen. Strax innan tog Arsjavin för lång tid på sig när han hade utmärkt läge framför mål.

Publicerad 2009-11-29 kl 19:00