Drogba medvetslös - till sjukhus efter Chelseas seger

Här slås Chelseastjärnan Didier Drogba medvetslös.
Efter knocken fördes han akut till sjukhus i ambulans.
- Han var helt borta, säger André Villas-Boas.

Chelsea vann med 3—1 hemma mot Norwich i lördagens omgång i Premier league.

Det stora samtalsämnet lär emellertid bli hur länge hemmalagets stjärnspelare Didier Drogba blir borta. Anfallaren fördes till sjukhus med en förmodad hjärnskakning, men fick åka hem på kvällen.

Vid ställningen 1—1 gick den ivorianske landslagsmannen upp på en höjdboll i Norwichs straffområde. Det gjorde även Norwichs målvakt John Ruddy och kollisionen blev våldsam. Drogba föll handlöst och slog huvudet i marken när han landade.

- Han var medvetslös ett tag, meddelade Chelseatränaren André Villas-Boas efter matchen.

När Drogba bars ut på bår efter närmare tio minuter var han vid medvetande men fick andningshjälp. Senare på kvällen lämnade Drogba sjukhuset.

- Jag är mycket, mycket tacksam över att inte bara mina spelare, utan även Norwichspelarna och vår medicinska personal reagerade så snabbt i ett potentiellt farligt läge.

Fler smällar

Just målvaktskrockar höll på att ställa till det ordentligt för hemmalaget. Bara minuten före Drogba-incidenten kolliderade Chelseas målvakt Henrique Hilario med mittbacken Branislav Ivanovic, vilket Norwichs Grant Holt utnyttjade genom att kvittera till 1—1.

Matchen slutade ändå med seger för hemmalaget. I 82:a minuten spelade Drogbas ersättare Nicolas Anelka fram Ramires som gick omkull i straffområdet. Norwichs målvakt John Ruddy blev utvisad och Frank Lampard gjorde 2—1 på den efterföljande straffen. På tilläggstid sparkade Juan Mata in 3—1.

Larsson segerlös

Fjolårstvåan Chelsea har inlett ligaspelet med två segrar och en oavgjord.

Sebastian Larsson spelade 70 minuter när hans Sunderland spelade 0—0 borta mot nykomlingen Swansea. Sunderland väntar fortfarande på säsongens första seger.

Chelsea: Hilario - Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole - Mikel - Ramires, Lampard, Malouda - Torres, Drogba.

Norwich: Ruddy - Barnett, de Laet, Whitbread - Naughton, Hoolahan, Johnson, Crofts, Tierney - Holt, Martin.

Publicerad 2011-08-28 kl 20:10