Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Drogba var nära City - stannade när Scolari fick kicken

Didier Drogba var nära att lämna Chelsea för Man City. Men bestämde sig för att stanna efter att klubben lyssnat till hans ultimatum.
- En var tvungen att gå och Chelsea bestämde sig för att det var Scolari, säger spelarens agent, Thierno Seydi, till L'Observatuer.

I januari var Didier Drogba en hårsmån från att lämna Chelsea för Manchester City. Hughes klubb lockade med ett guldkantat kontrakt och Didier Drogba, som inte kom överens med Luiz Felipe Scolari, var beredd att skriva på.
- Sen förra året har det funnits två verkliga erbjudanden: från Inter och Manchester City, som erbjöd mig ett gyllene avtal, säger agenten Thierno Seydi.
- Jag var okej med det och det var Didier också men Chelseas styrelse sa nej. De tackade nej till ett erbjudande på 220 miljoner kronor för en spelare som är över 30. Och Abramovitj gjorde rätt som behöll Dider eftersom de börjat vinna sedan han kom tillbaka in i laget, säger Seydi.

En konflikt mellan Luiz Felipe Scolari och Didier Drogba låg bakom spelarens önskan att lämna klubben. Men i stället för att släppa Drogba tog Chelsea hand om problemet på ett annat sätt.
- Att han satt på bänken hade inget med det sportsliga att göra, det var bara ett problem mellan två män som inte kunde jobba tillsammans, säger Seydi.
- En var tvungen att gå och Chelsea bestämde sig för att det var Scolari. De sa bokstavligen att Didier skrivit historia i klubben, och att han fortfarande kunde bidra med mycket i laget, så de bestämde sig för att sparka tränaren och behålla Drogba.

Publicerad 2009-03-04 kl 23:03
Annons
Annons
Annons