Drömdebut för Demba Ba - tvåmålskytt för Chelsea

På nyårsdagen värvades Demba Ba till Chelsea.

Redan nu har han börjat göra mål för sin nya klubb.

Det var under transferfönstrets första dag som profilvärvningen genomfördes. Den senegalesiske anfallaren Demba Ba lämnade Newcastle, där han hade ett av ligans bästa målsnitt, för att istället flytta till London.

Och redan i sin första match presenterade sig 27-åringen ordentligt. Demba Ba kvitterade till 1-1 efter att Southamptons Jay Rodriguez satt ett tidigt ledningsmål i FA-cupens tredje runda.

Men frågan är hur stor del av målet Demba Ba egentligen bör tillskrivas. Det var Juan Mata som stod för förarbetet och även inspelet i boxen. Hans chip såg ut att vara på väg in och Demba Ba bidrog bara med en liten, liten touch när bollen i stort sett var över mållinjen.

Chelsea skulle sedan göra även 2-1. Där var det Victor Moses som svarade för avslutet efter ett fint passningsspel från Premier League-fyrans sida.

Efter 52 minuter ökade Ivanovic på ledningen till 3-1. Försvararen nickade in Matas inlägg.

Nio minuter senare gjorde Demba Ba sitt andra mål i debuten. Eden Hazard hittade Ba som styrde in 4-1.

Frank Lampard kom in i den andra halvleken till fansens: "Sign him up". Mittfältaren gjorde 5-1 på straff.

Publicerad 2013-01-05 kl 17:25