Drömmål av Pjanic när Roma föll mot United

Miralem Pjanic svarade på Wayne Rooneys fina fullträff från den första halvleken när han stod för "årets mål" i matchen mellan Roma och Manchester United.

Manchester United visade prov på dödlig effektivitet i dagens match mot AS Roma inför 54 000 åskådare i Denver. Efter en trevande start på träningsmatchen, där italienarnas Mattia Destro var nära att skjuta 1-0 med en lobb redan efter 90 sekunder och där Roma var det starkare laget, kom Wayne Rooney & Co igång ordentligt.

Rooney gav United ledningen med ett mycket vackert skott i bortre burgaveln i den 36e minuten och det var bara början på en mycket vass avslutning av den första halvleken från Louis van Gaals manskap.

2-0 kom i den 39e minuten när Juan Mata lobbade in bollen bakom Skorupski och 3-0 av Wayne Rooney på straff efter att Urby Emanuelson dragit ner Danny Welbeck i straffområdet.

I paus valde van Gaal att byta inte mindre än nio spelare, in kom bland annat Luke Shaw, Ashley Young, Nani och Shinji Kagawa medan Roma valde att byta något mindre - Nainggolan och Ashley Cole bland andra.

Den andra halvleken blev betydligt sämre spelmässigt. Efter en dryg timme valde Roma att byta in fem spelare till, däribland Miralem Pjanic och Francesco Totti.

Och Pjanic behövde inte lång tid på sig för att prestera den här försäsongens kanske vackraste mål när han från långt över halva planen överraskade Uniteds målvakt Ben Amos med ett jätteskott.

Roma var också nära ytterligare en reducering när mittbacken Castan cykelsparkade bollen i stolpen med sju minuter kvar att spela.

Med bara ett par minuter kvar att spela kunde Francesco Totti reducera till 2-3 på straff. Men närmare än så kom aldrig italienarna.

Publicerad 2014-07-26 kl 23:05