Drömmålet räckte inte - City avgjorde i 97:e minuten

Bournemouths Charlie Daniels stod för ett drömmål som heter duga mot City.
Det såg ut att räcka till oavgjort, men nästan två minuter efter de fem stopptidsminuter som presenterades avgjorde Raheem Sterling - och blev utvisad efter sitt firande.
- Att vinna i sista minuten är alltid speciellt, säger Pep Guardiola.

Se Pep Guardiolas presskonferens efter Citys seger mot Bournemouth i spelaren ovan.

Bournemouth förlorade i dag poäng mot Manchester City i slutsekunderna.

De har aldrig tidigare gjort mål på hemmaplan mot City - men Charlie Daniels såg till att göra det. Och som han gjorde det.

I den 13:e minuten klev han fram på en retur utanför straffområdet och drämde till med vänstern på halvvolley. Bollen fick en lätt ytterskruv och letade sin in i krysset via insidan av ribban.

Arenan fullkomligt exploderade och Daniels kan mycket väl ha gjort ett mål som kan kvalificera sig till säsongens snyggaste.

Hemmalaget som öppnade starkt hade ett jätteläge strax efter när Jermain Defoe fick foten på ett inlägg men målvakten räddade.

Efter det började City mer och mer ta över matchen - och Bournemouths försvarsspel innehöll en hel del frågetecken.

Bara åtta minuter efter Daniels superträff kvitterade City genom Gabriel Jesus som startade i stället för Sergio Aguero. Det var på en djupledsboll in i straffområdet där hemmalagets mittbackar låg helt fel som Jesus petade in bollen i mål.

Den andra halvleken blev en lång kamp för poäng för Bournemouth och en jakt på ledningsmål för City.

Och det såg ut som att det skulle bli extas för hemmapubliken.

Men i den 97:e minuten satte Raheem Sterling in matchens sista mål - och drog sedan på sig sitt andra gula kort när han spring fram till bortafansen och firade.

Det var bedrövade Bournemouth-spelare och publik - men i den 100:e minuten blåstes matchen av och City vann med 2-1.

- Det var en tuff match, det är alltid komplicerat mot Bournemouth, säger City-managern Pep Guardiola.

- Att vinna i sista minuten är alltid speciellt.

Publicerad 2017-08-26 kl 15:30