Championship

Drömmen om direktuppflyttning till Premier League lever för Pontus Janssons Brentford.
Det efter att London-laget sent vänt och vunnit mot Charlton under tisdagskvällen.

Under tisdagskvällen besegrade Pontus Janssons Brentford Charlton hemma på Griffin Park. London-laget jagar en direktuppflyttning till Premier League, och har känn på riktigt efter kvällens vinst.

Det såg länge ut att gå illa för Brentford efter att Charltons Macauley Bonne gjorde 1-0 för gästerna efter bara åtta minuters spel.

1-0 såg länge ut att bli slutresultatet innan Brentford slutforserade in både en kvittering och ett vinnande mål. Algeriern Said Benrahma gjorde 1-1 på straff i den 75:e minuten, innan Ethan Pinnock gjorde det matchvinnande 2-1 målet i matchens 85:e minut.

Brentford befinner sig på säker mark vad gäller chansen om Premier League. Man ligger 11 poäng över 6:an Cardiff som i nuläget kniper den sista Playoff-platsen. Men lagets svenske lagkapten, Pontus Jansson, var tydlig efter Brentfords vinst mot Fulham för två veckor sedan att man siktar på direktuppflyttning.

I och med dagens vinst är nu Brentford bara två poäng ifrån direktuppflyttning och tvåan West Brom - som visserligen har en match mindre spelad.

Publicerad 2020-07-07 kl 22:38