Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Edman i truppen - nära säsongsdebut: "Jag börjar nog på bänken"

Erik Edman är redo för säsongsdebut. Han har tillfrisknat från en svår hjärnskakning, men tror sig börja på bänken mot Fulham.
”Jag har bara tränat fyra gånger de senaste fem veckorna”, skriver vänsterbacken i sms till fotbollskanalen.se.

Det var i en match med reservlaget för strax under en månad sedan som olyckan var framme. Edman slog i huvudet när han gick upp för att nicka och tvingades till vila under en lång tid efteråt.

Nu har han fått klartecken från klubbens doktorer och väntas kliva in som ersättare för knäskadade Maynor Figueroa. Eftersom svensken varit indisponibel har the Latics tvingats till drastiska åtgärder den senaste tiden.

Bland annat gjorde offensive mittfältaren Charles N’Zogbia ett mindre lyckat gästspel som vänsterförsvarare i en omgång, och lär inte få nytt förtroende där.

Själv vet Edman inte hur det blir.

”Ingen aning. Roberto Martinez, tränaren, ger laguppställningen en och en halv timme före match. Förmodligen blir det bänken till att börja med”, skriver han.

Agenten Allan Bak Jensen vågar sig på något större optimism inför landslagsmannens möjliga comeback.

- Ja, jag tror att han kommer att starta på söndag. Han har ju haft en del besvär efter sin hjärnskakning men han ska vara fri från det nu. Han har tränat och det har gått bra, säger han till eurosport.se.

Publicerad 2009-11-07 kl 23:05
Annons
Annons
Annons