Efter drömstarten – Salah sänkte Brighton med dubbla mål

Två mål efter åtta minuter och en fullträff i slutskedet av Mohamed Salah.
Det var melodin när Liverpool segrade mot Brighton med 2-1.

Efter förnedringen på Etihad Stadium mot Manchester City studsade Liverpool tillbaka på Anfield mot Aston Villa. Mot Graham Potters Brighton blev det seger på nytt - efter dubbla mål i matchinledningen och en Mohamed Salah balja i slutskedet av mötet på Amex Stadium.

Inledningen var som sagt händelserik. Redan efter åtta spelade minuter hade "Pool" gått upp i en tvåmålsledning. Först, i den sjätte minuten, gjorde Mohamed Salah 1-0 och bara två minuter senare utökade Jordan Henderson bortalagets ledning. Den sistnämndes fullträff var ett behärskat avslut efter en effektiv kontring.

Efter kallduschen till inledning, ur Brighton-synsätt, skapade hemmaspelarna ett flertal högkaratiga målchanser. Men många av möjligheterna gick antingen utanför målramen eller räddades av Alisson i bortamålet. I den 45:e minuten var dock brassens nolla spräckt.

På passning från Tariq Lamptey tryckte belgaren Leandro Trossard, efter ett fint tekniskt nummer, in reduceringen. Ett mål som blev den första halvlekens sista.

Under den andra akten böljade spelet fram och tillbaka, samtidigt som det skapades goda chanser från bägge håll. Vilket lag som härnäst fick en boll i nät? Jürgen Klopps mannar.

Efter en precis hörna av Andrew Robertson nickade Mohamed Salah in nästa Liverpool-mål, vilket blev matchens sista fullträff när slutresultatet skrevs till 3-1, till fördel gästerna.

Härnäst möter Liverpool Burnley på Anfield. Brighton ställs å sin sida mot Manchester City på hemmaplan.

Brighton: Ryan - Lamptey, Webster, Dunk, Burn - Propper, Stephans - Gross, Mac Allister, Trossard - Maupay.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Williams - Henderson, Wijnaldum, Keita - Salah, Firmino, Oxlade-Chamberlain.