POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Efter Fifa-konflikten - nu betalar Leeds för Jansson

Foto: Bildbyrån.

Efter Torinos anmälan och Fifas bekräftelse av en utredning kring Pontus Janssons övergång - nu uppger Yorkshrie Evening Post att Leeds har betalat delar av övergångssumman till den italienska klubben.

Fotbollskanalen skrev tidigare i veckan om Leeds och Torinos konflikt angående Pontus Janssons övergång. Tvisten beror på att Torino anser sig ha rätt till övergångssumman omgående, medan Leeds vill skjuta på det fram till att lånet officiellt avslutas, 1 juli.

Därefter kom uppgifter om att ärendet anmälts till Fifa för utredning. Vilket Fifa i måndags också bekräftade.

Nu uppger Yorkshire Evening Post att Leeds nu har betalat en första del av övergångssumman till Torino.

I Leeds lån av Pontus Jansson från Torino fanns en övergångsklausul som aktiverades när svensken spelat 22 matcher för den engelska klubben. Den klausulen aktiverades i januari och Pontus Jansson skrev då på ett treårskontrakt med Leeds.

Nyheten om Torinos klagomål till Fifa uppdagades efter spekulationer i engelska medier om att Southampton var intresserat av Jansson och kunde tänka sig att betala en högre summa till den italienska klubben än den överenskomna med Leeds. Nu uppges alltså Leeds försöka lösa situationen genom att betala delar av övergångssumman redan nu.

Publicerad 2017-05-19 kl 10:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå