Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Efter larmet om Lennon - mental ohälsa ett växande problem

Aaron Lennon tvångsomhändertogs av polis för sina mentala problem.
Enligt det engelska spelarfacket är det fler och fler som söker hjälp.
- Förra året hade vi 160 spelare, säger PFA-chefen Michael Bennet till föreningens hemsida.

Det under gårdagen det kom fram att Evertons Aaron Lennon vårdas på sjukhus på grund av vad man kallar en ”stressrelaterad sjukdom”. Lennon hittades då vandra omkring i ett förvirrat tillstånd vid en motorväg och polisen omhändertog 30-åringen.

Nu varnar det engelska spelarfacket, PFA, för att mentala problem hos aktiva och före detta aktiva spelare är ett växande problem – och att fler och fler kontaktar dem för att få hjälp
- Förra året hade vi 160 spelare varav 62 är aktiva spelare och 98 före detta spelare och det växer för varje år, säger chefen för avdelningen, Michael Bennet, i en kommentar till föreningens hemsida.

ANNONS

Enligt Bennet handlar det mycket om att för spelarna våga prata om problemen.

- Det är en manlig inställning att det ses som en svaghet. Så när människor som Clarke Carlisle, Rio Ferdinand eller till och med Prins Harry, pratar om sina egna erfarenheter försvinner tabut och man blir mer bekväm med att prata om det.

Samtidigt är Bennet missnöjd med arbetet som klubbarna gör kring frågan. Enligt PFA-chefen är det en stor skillnad på hur man behandlar spelarnas fysiska respektive psykiska åkommor.

- De gör många saker vad gäller den fysiska biten, att få spelarna fysiskt redo, men tillräckligt görs inte på den psykiska delen. Jag försöker prata med klubbarna, få dem att bli medvetna om det här.

Publicerad 2017-05-04 kl 09:05
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto