Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Eidevall skeptisk mot planvärme i WSL: "Vi kan inte ta känslomässiga beslut"

Women´s Superleague

Flera matcher i WSL har fått ställas in på grund av det kalla vädret. 
Då uppstod frågan kring planvärme, eller inte? 
Jonas Eidevall är skeptisk. 
- Vi kan inte ta känslomässiga beslut, säger han enligt Arseblog.

Foto: Bildbyrån

Det var I förra veckan som man inspekterade planen på Kingsmeadow inför mötet mellan Chelsea och Liverpool. Den isiga planen passerade inspektionen och matchen blåstes i gång. Men drygt fem minuter senare, efter att spelarna halkat runt på vad som beskrevs som en "isrink" valde domarteamet att skjuta upp matchen.

Även fler matcher sköts upp och flera spelare och tränare har riktat står kritik mot hur Women’s Super League förhåller sig till de kallare temperaturerna. Arsenals storstjärna, Vivianne Miedema menar att en lösning på problemet är att införa planvärme.

Jonas Eidevall är dock skeptisk.

- Vi kan inte ta känslomässiga beslut, bara för att det var ett problem igår borde inte alla pengar gå till det. Det är inte bra för damfotbollen. Vi måste fatta långsiktiga och bra beslut kring vart pengarna inom damfotbollen ska gå och jag är väldigt tveksam till att det ska gå till planvärme just nu, säger han enligt Arseblog och fortsätter:

ANNONS

- När man jämför kostnaden av planvärme med kostnaden för ett ordentligt akademisystem för att utveckla fler brittiska spelare till ligan tror jag inte att det är en enkel prioritering, men jag tycker att akademisystemet är väldigt viktigt.

På frågan om det kunde vara en lösning att spela på herrarenor under vinterhalvåret svarar Eidevall:

- Vår långsiktiga plan är att kunna spela på Emirates permanent. Men jag tror inte att ligan är i ett skede där man kan ha det kravet på alla klubbar. Vissa klubbar har den möjligheten, men hur ser det ut med nyuppflyttade klubbar? Hur snabbt kommer de kunna uppfylla arenakraven.

Han menar vidare att man måste ge samtliga klubbar möjligheten att kunna uppfylla sådana krav, och att det inte är något som sker över en natt. 

- Det kan kanske göras om fem år. Då kan ligan säga, "det här är kravet och det kommer att gälla från och med det datumet och nu har alla en viss tid på sig att uppfylla det. Vill man spela i ligan måste man uppfylla detta krav".

ANNONS
Publicerad 2023-01-26 kl 13:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto