Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ekdal avslöjar samtalet från Kompany: "Såld redan där"

Championship

Hjalmar Ekdal hade ett första samtal med Vincent Kompany i början av december.
Redan där blev mittbacken intresserad av att gå till Burnley.
- Bara det var stort, säger 24-åringen i Fotbollsmorgon.

Foto: Bildbyrån.

I förra veckan blev det klart att Hjalmar Ekdal lämnar Djurgården får att gå till Championship-ledaren Burnley. Övergångsprocessen var utdragen och mittbacken, som skrivit på ett avtal över fyra och ett halvt år, erkänner att han pendlade mellan hopp och förtvivlan.

- Det var snack i många veckor, från början av december. Det har varit upp och ner. Det har varit en känslomässig berg- och dalbana. Men det är jäkligt skönt att det löste sig. Kompany (tränare i Burnley, reds. anm) ringde i början av december och bara det var jävligt häftigt. Då gick han igenom hur Burnley spelar, hur han trodde att jag skulle passa in och varför han trodde att Burnley skulle vara ett bra steg för mig, säger Ekdal i Fotbollsmorgon

ANNONS

- Man kan säga att jag blev lite såld redan där. Det samtalet var häftigt. Det är inte alla tränare som ringer upp spelare och har en lång genomgång innan de ens är nära att komma dit. Bara det var stort och då förstod jag att det här var på riktigt.

Ekdal har fått besked från Kompany och assisterade tränaren Craig Bellamy om att en startplats direkt troligen inte är aktuellt. Först och främst ska mittbacken sätta sig in i hur laget spelar.

- Kompanys fotboll är en religion. Du måste förstå allt. Bara det kan ta tid. Jag går inte i det med alldeles för höga förhoppningar.

Samtidigt har Hjalmar Ekdal i samband med flytten fått tips och goda råd från sin bror, Albin (till vardags i Spezia). Bland annat föreslog storebror Albin hur Hjalmar skulle agera på första träningen.

- Han har varit väldigt aktiv i dagarna. ”Gå in och ta för dig på första träningen, var inte nervös”. ”Jo, tack, jag ska försöka”. Det är inte skitenkelt, kanske. Det är lite snack om saker runtom. Han hjälper mig med lägenhet och var man ska stoppa pengarna. Sådana saker. Han hjälper mig med mycket praktiska saker, säger Hjalmar Ekdal i Fotbollsmorgon.

ANNONS

24-åringen berättar att han har för avsikt att flytta till Manchester, som ligger en timmes bilfärd från Burnley. För att pejla läget med bostad har han varit i kontakt med Manchester United-svensken Victor Nilsson Lindelöf.

- Det är tanken och vi har redan snackat lite. Han har gett tips på var i Manchester jag kan gilla att bo. Han har också sagt att om jag vill ta en tur på stan så kör vi på det. Det är väl planen. Han är en superschysst kille. Det blir galant.

Enligt Expressen fick Djurgården runt 30 miljoner kronor för försäljningen av Ekdal.

Publicerad 2023-01-24 kl 09:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto