Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Ekstrand blickar framåt efter skadan: "Måste visa att jag är tillräckligt bra"

Efter nästan ett års skadefrånvaro blickar nu Watfords Joel Ekstrand framåt igen.
- Nu måste jag visa att jag är tillräckligt bra för att få en plats i laget, säger svensken till The Guardian.  

Det är nästan ett år sedan som Joel Ekstrand drog på sig en rejäl knäskada mot Ipswich i Championship. Fram till dess hade han fått gott om speltid i Watford.

- Jag har aldrig haft en skada som denna i hela min karriär, säger Ekstrand.

Han berättar att det har varit en tung period i hans liv.

- Ibland har den varit väldigt svårt och man går igenom jobbiga perioder. I början hade jag väldigt långa dagar eftersom vi försökte få knät att röra sig. Jag försökte gå ut och käka med vännerna på kvällarna för att skadan inte skulle förstöra mitt liv alltför mycket. Jag har försökt att vara positiv men jag visste att jag skulle komma tillbaka igen eftersom jag inte är den första att göra det, säger Joel Ekstrand.

Ett stort stöd under skadefrånvaron var Troy Deeney. Lagkaptenen, som satt i fängelse för misshandel när Ekstrand kom till klubben, besökte svensken med jämna mellanrum.

- Han var en av få spelare som tittade till mig varje vecka. Det är lätt att glömma bort spelare som är skadade en längre tid, men han gillar att ha koll på allt som händer i klubben och håller ett öga på alla. Det är viktigt att ha den typen av relationer. Han är en toppenkille och en bra kapten, som verkligen har växt in i hans roll under de senaste åren, säger Joel Ekstrand.

Watford har hittills stått för en stabil insats i ligan. Laget ligger just nu på en tionde plats, med endast två poäng upp till nian Liverpool. Ännu en seger skulle innebära att de är på god väg att säkra kontraktet inför nästa säsong.

- Det är fotbollsvärlden, allt kan förändras väldigt snabbt, men att stanna kvar är givetvis det huvudsakliga målet, säger Ekstrand.

Han berättar att stämningen i laget är mycket god.

- Jag tror att alla i klubben har en god självkänsla när vi kliver ut på plan och även de nya spelarna verkar känna likadant. De flesta spelarna från förra året är fortfarande kvar, det visar att en spelare inte behöver ha Premier League-erfarenhet för att göra bra ifrån sig, säger Joel Ekstrand.

Ekstrands kontrakt går ut i juni. Om han stannar kvar i Watford eller lämnar är han fåordig kring.

- Jag vill inte rusa in i någonting. Det enda jag kan göra nu är att komma tillbaka helt och fullt och spela lite matcher. I slutändan är det upp till managern, för det mesta har jag varit förstaval under mina tre år, men nu måste jag visa att jag är tillräckligt bra för att få en plats i laget, säger Joel Ekstrand.

Publicerad 2016-02-10 kl 12:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons