Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Ekstrand inför finalen: Större än Champions League på Emirates

Ikväll är det final i Championship mellan Watford och Crystal Palace. Vinnaren går till Premier League - en seger som värderas till 1,2 miljarder kronor. Världens mest värdefulla match.
- Man känner hur mycket som står på spel, säger Watfords Joel Ekstrand till fotbollskanalen.se.

London kommer att koka ikväll. Crystal Palace från södra London möter Watford, som ligger strax nordväst om staden. Båda lagen har ganska exakt tre mil till Wembley där man möts i playoff-finalen.
På spel står en plats i Premier League.
Den välrenommerade företaget Deloitte värderar en seger i finalen till 1,2 miljarder kronor där ungefär hälften utgör tv-pengar och hälften en garanti på framtida fallskärm om man åker ur ligan.

Det gör att matchen ofta kallas den mest värdefulla som finns och Watfords Joel Ekstrand känner av betydelsen.
- Man känner att supportrarna, klubben och alla runt omkring förstår hur stort det är och det här var inget som någon av dem hade förväntat sig innan. Det känns hela tiden. Fansens vilja och drömmar om att nå Premier League, det ekonomiska för klubben och sist men inte minst alla spelares målsättningar. Alla vill verkligen gå upp och man känner verkligen av hur mycket som står på spel, säger han.

Är det den största matchen du har spelat?
- Ja, att spela på Wembley inför kanske 90 000 åskådare, med tanke på matchens värde och med tanke på att jag spelade och varit delaktig hela säsongen. Det är givetvis den största matchen jag har spelat. Visst, jag har spelat Champions League-matcher. Till exempel på Emirates, men det går inte att jämföra. Den här matchen är ändå i topp på min lista och kommer att fortsätta att ligga i topp i värde. Den är så viktig på så många vis.

Watford tog sig till finalen via ett makalöst drama som avslutades med en straffräddning och en kontring som gick i mål direkt efteråt och Joel Ekstrand känner att den sanslösa matchen kan vara en liten fördel när man kliver in på Wembley.
- Matchen kommer ha sin egen bild men samtidigt är det ju klart att det ger lite självförtroende. Sen är det klart att känslan är väldigt bra och hela glädjen till spelet höjs när man upplever något sånt här. Det har gjort att vi i laget har kommit samman på en ännu högre nivå än innan.

Efter matchen för två veckor sedan fick spelarna ledigt i några dagar. På onsdagen förrförra veckan återupptog man träningarna och på torsdagen åkte laget till Marbella för att ladda i solen.
Måndagen för en vecka sedan kom man hem och förberedde sig sista veckan på engelsk mark.
Ekstrand berättar att förutsättningarna är ritkigt bra.
- Ja, alla är friska. Vi har haft lite skador på (Manuel) Almunia men nu ska alla vara tillgängliga. Vi fick ju två  veckor att ladda.

Ni var bättre i ligan, spelar det någon roll?
- Nja, vi vann och spelade en oavgjord. Man kan säga att vi har en liten mental fördel, men det spelar ingen roll egentligen. I den här matchen spelar inget som hänt tidigare någon roll. Det är så mycket som står på spel här att vi inte kan titta på något som hände för sju månader sedan. Det spelar verkligen ingen roll.

Du ställs mot en av Englands mest omtalade talanger, Wilfried Zaha. Hur ser du på honom?
- Det är en otrolig talang. Jag har sett honom en hel del och det är ingen slump att redan har skrivit på för Manchester United. Han har väldiga spetskvaliteter och en otrolig teknik. Vi måste se upp med honom, absolut.

Du gör din första säsong sedan du lämnade Sverige där du spelar helt ordinarie. Är det här din bästa säsong?
- Ja, det är det. Självklart. Jag har spelat i ett lag som spelar bra fotboll och har leverat bra resultatmässigt.

Du är utlånad från Udinese, var spelar du nästa säsong?
- Jag har fått frågan många gånger men den är omöjlig att svara på. Efter den här säsongen har jag tre år kvar på mitt kontrakt med Udinese. Jag vet att klubben vill ha kvar mig, men vi får sätta oss ner efter säsongen och kolla på det där. Det spelar ju roll om vi går upp eller om vi stannar men det enda jag kan säga är att jag trivs jättebra här och klubben är nöjd med mig också.

Publicerad 2013-05-27 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons