Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Ekstrand om Watford - och den tuffa skadeperioden: "Har aldrig upplevt det här förut"

Watford vill behålla Joel Ekstrand. Själv vill han först och främst vara skadefri innan beslutet kring framtiden tas.

- Klart att jag kan tänka mig att förlänga, men det är en process och jag är inte där riktigt nu, säger Ekstrand till Fotbollskanalen.

Joel Ekstrand är på väg tillbaka. Det har nu gått ett år sedan Watford-försvararen skadade knät så illa, att han har fått avstå större delen av den gångna säsongen. För ett par veckor sedan fick han problem på nytt, men denna gång ska det inte vara lika allvarligt.

- Förhoppningsvis ska jag kunna vara helt redo igen inom två veckor, säger Ekstrand.

Hans kontrakt med den engelska klubben går ut i juni. Managern Quique Sanchez Flores har varit öppen med att de vill behålla svensken, trots den långa skadefrånvaron. Joel Ekstrand vill dock inte spekulera för mycket kring om det blir en kontraktsförlängning eller inte.

-  Jag ska först och främst bli frisk och vara tillgänglig för spel. Klart att jag kan tänka mig att förlänga, men det är en process och jag är inte där riktigt nu, säger Ekstrand.

Det måste kännas bra att de fortfarande vill behålla dig, trots att du har varit borta så länge?
- Absolut, samtidigt så började jag träna redan i november, även fast jag inte har spelat i Premier League. Men det är klart att det är glädjande att få höra att de vill ha mig, säger Joel Ekstrand.

Skadan har tärt på honom rent mentalt under det gångna året. Det har inte alltid varit helt enkelt att hålla humöret uppe.

- Det är jobbigt, jag har aldrig upplevt det här förut. När man går igenom något för första gången så går man igenom olika faser där man är på bra humör och mindre bra humör. Man försöker rehaba och göra det så gott det går och bara ha som mål att komma tillbaka och spela fotboll, säger Ekstrand.

- Under tiden så kan man vara irriterad, men i slutändan så finns det inte så mycket mer man kan göra än att rehaba.  

Uppbackningen från människor runtomkring har dock gjort att han har orkat fortsätta.

- Jag har haft stöd från min klubb, mina lagkamrat, min agent och min familj. Jag är väldigt lyckligt lottad på det viset, säger Ekstrand.

Watford har gått som tåget i Premier League. Just nu ser det ut som att klubben är på god väg att få stanna kvar i den högsta ligan även nästa säsong.

- Det ser jättebra ut, målet är att säkra kontraktet. Samtidigt är jag inte förvånad, jag sa redan inför säsongen att jag trodde att vi skulle klara oss kvar, säger Joel Ekstrand.

Den förre lagkamraten från Udiense, Mathias Ranegie, skrev nyligen på ett kontrakt med Djurgården. Ett bra val för honom, tror Ekstrand.

- Jag tror att det är ett jättebra beslut av honom att få komma hem till en fin klubb i Sverige. Jag är helt övertygad om att han kommer göra det riktigt bra där, säger Joel Ekstrand.  

Men du längtar inte hem till allsvenskan än?
-  Jag hoppas på att kunna vara ute ett tag till. Men man vet aldrig vad som händer i framtiden.  

Publicerad 2016-02-25 kl 17:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons