POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONSHIP
3v

Eliasson drömmer om EM-plats: ”Förhoppningsvis syns mina prestationer hemma”

Foto: Bildbyrån

Niclas Eliasson toppar assistligan i Championship.
Kan det ge en plats till sommarens EM?
- Det är såklart en dröm att bli uttagen, säger han till NT.

Niclas Eliasson har stått för en fin säsong i Championship och toppar assistligan i serien. Lägg till tre mål och efter 26 matcher så står den tidigare IFK Norrköpingsspelaren sig gott mot konkurrensen i serien.

Samtidigt sitter 24-åringen på ett utgående kontrakt med Bristol (som troligtvis kommer förlängas med en option av klubben) och han har. Han menar att eftersom övergångsfönstret har stängt är det en fråga för sommaren, men medger att han gärna spelar i en högstaliga.

- Det är klart att det är en dröm att spela på högsta nivå. Testa sig själv. Vi siktar på att gå upp med Bristol och kunna ta en av kvalplatserna till Premier League. Då finns det inte så många andra ligor i världen som är bättre om vi skulle lyckas med det. Det är det första målet, om det inte skulle bli så får vi se vad som händer i sommar, säger Eliasson till NT.

En annan dröm Eliasson har är landslaget. Sverige spelar i EM till sommaren och trots att han inte varit med i någon A-landslagstrupp hittills har han en förhoppning om att kunna övertyga Janne Andersson om att ge yttern en plats till mästerskapet.

- Klart att det är tuff konkurrens, med många bra spelare, men jag vill inte sitta och jämföra mot med andra spelare på min position. Jag kommer fortsätta göra det så bra som möjligt och förhoppningsvis kan jag leverera poäng och prestationer i The Championship och visa att jag har något att erbjuda till den svenska truppen, säger han och fortsätter:

- Förhoppningsvis är det något som syns hemma, men jag tror inte att det blir bra att springa runt och tänka på det varje vecka – att det ska tas ut en trupp men det är såklart en dröm att bli uttagen. 

Niclas Eliasson har tidigare spelat i AIK och Falkenberg.

Publicerad 2020-02-05 kl 17:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå