En halvlek räckte för City - laget allt närmare ligatiteln

En halvlek räckte för City.
Everton besegrades med 3-1 på Goodison Park - efter att man gått upp till 3-0 redan i paus.
- Vi gjorde jobbet i första halvlek. Det var så, så bra, säger Pep Guardiola, enligt BBC.

Manchester City ångar på mot Premier League-titeln. Som väntat hade man under lördagen inga bekymmer med Everton på bortaplan - och faktum är att matchen i praktiken var avgjord redan efter den första halvleken.

Leroy Sané krutade in 1-0 på volley med vänsterfoten. Kort därpå, efter att Everton först missat ett ypperligt läge att kvittera, kom 2-0, den här gången genom brassen Gabriel Jesus.

Innan den första halvleken var slut ordnade sedan Raheem Sterling 3-0 och uppförsbacken var monumental för hemmalaget.

Visserligen reducerade Yannick Bolasie efter en dryg timmes spel, men närmare än så kom inte Everton och City kan nu resa hemåt med tre nya poäng i bagaget.

Laget är hela 16 poäng före rivalen Manchester United då sju poäng återstår. Laget kan säkra titeln redan nästa helg då man ställs mot just Manchester United.

- Vi gjorde jobbet i första halvlek. Det var så, så bra, säger tränaren Pep Guardiola enligt BBC.

- Vi kontrollerade matchen och det var en enorm seger. Det var första gången jag som manager lyckades besegra Everton.

Manchester City: Ederson, Walker, Kompany, Otamendi, Laporte, Fernandinho, Silva, De Bruyne, Sane, Sterling, Jesus.

Everton: Pickford; Coleman, Keane, Jagielka, Baines; Walcott, Rooney, Schneiderlin, Bolasie; Calvert-Lewin; Tosun.