POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
WOMEN’S SUPERLEAGUE
5v

Engelsk målvakt blev utsatt för sexism: "Obehagligt"

Foto: Bildbyrån/Crystal Palace.

Lucy Gillett vittnar om att hon blev utsatt för sexism mot Coventry United. 
Den 26-åriga målvakten blev kränkt av supportrar bakom sitt eget mål. 
- En obehaglig upplevelse, säger hon till BBC. 

Crystal Palace-målvakten Lucy Gillett gjorde i söndags 90 minuter på planen när Palace föll med 3-2 mot Coventry United på bortaplan i den engelska andraligan på damsidan. 

Nu berättar Gillett att hon blev utsatt för sexistiska kommentarer under matchen. 26-åringen hörde bland annat att åskådare ropade "kontrollera könet" till flera spelare i Palace. 

- Det är något som jag inte trodde skulle hända i en dammatch - eller i någon match. Det är inte acceptabelt, säger hon till BBC och forrtsätter:

- Det var en del kränkande kommentarer, några var riktade till mig och några var riktade till hela laget. Under mina 18 år som spelare har jag aldrig blivit verbalt kränkt från personer bakom mitt mål. Det var en obehaglig upplevelse. Om det skulle vara en rasistisk kommentar skulle inte det tolereras. Spelare har gått av planen efter att de blivit utsatta för rasism. Kanske borde jag ha gått av planen i den matchen. 

Gillett berättar vidare att hon underrättade huvuddomaren i halvtid om de sexistiska kommentarerna från läktarplats och att det blev lite bättre i andra halvan av matchen. Däremot är hon orolig över att liknande kränkningar kan komma att dyka upp i matcher framöver på damsidan. 

- Om det blir fler sådana här incidenter i dammatcher måste det finnas ett protokoll för vad klubbar ska göra och gällande säkerheten, menar hon. 

Det engelska fotbollsförbundet (FA) har, enligt BBC, meddelat att incidenten utreds, samtidigt som Coventry United meddelat att klubben utreder fallet. 

Publicerad 2020-01-17 kl 22:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå