POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
1v

Engelsk media: United överväger att spela en WSL-match på Old Trafford

Foto: Bildbyrån

Både Chelsea och Manchester City spelade premiärer med över 20 000 åskådare på plats.
Nu rapporterar Daily Mail att Manchester United överväger att låta en WSL-match att spela på Old Trafford – med en kapacitet av 73 000.

I helgen var det premiär i Womens Superleague i England och efter sommarens framgångar i VM var intresset stort i landet. Manchester City spelade sin premiär mot lokalrivalen Manchester United på Etihad Stadium och lockade över 30 000.

Även Chelsea premiärspelade hemma, då mot Tottenham, och lockade över 20 000 åskådare. Nu rapporterar Daily Mail att Manchester United kan följa de två andra storklubbarnas exempel och spela en av säsongens matcher på herrarnas hemmaarena, Old Trafford. Laget tog förra året klivet upp i högstadivisionen och enligt tidningen kan laget nu spela på arenan som tar upp till 73 300 åskådare och landets näst största arena förutom Wembley.

Samtidigt ska klubben vara oroliga för att även ett publikantal på 20 000 kan kännas tom i den stora arenan och därför kan en match redan där här säsongen visa sig vara svår. Daily Mail menar att klubben vill främja damlaget och därför undersöker man möjligheterna till en match på Old Trafford. En match på arenan skulle kräva noga planering och marknadsföring.

Tidningen spekulerar också i vilken motståndare som skulle vara lämplig på arenan. Dels nämns lokalrivalen Manchester City, som förmodligen skulle räknas som favorit för att bli motståndet. Även Liverpool, som skulle kunna få med sig ett hyfsat stort bortafölje, räknas upp som en kandidat.

United spelar i dagsläget på Leigh Sports Village, som har en kapacitet av 12 000 åskådare.

Publicerad 2019-09-10 kl 12:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå