Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Engelska ligan kan stoppa Bellamys flytt från City till Cardiff

Cardiff tuffa ekonomi kan göra att City-lånet av Craig Bellamy spricker. Engelska ligan vill att klubben redovisar hur walesarens lön ska kunna betalas.

Cardiff City kämpar med stora ekonomiska problem och ska enligt brittisk press ha skulder upp emot 30 miljoner pund. Samtidigt har klubben ha fått flera anmärkningar eftersom man vid upprepade tillfällen inte betalat skatt och räkningar i tid. Nu hotar den engelska ligan med att neka Cardiffs lån av Manchester Citys Craig Bellamy tills klubben kan redovisa hur stjärnans lön ska betalas.
– Vi måste registrera spelaren och har bett Cardiff om en del uppgifter innan vi kan göra det, säger Greg Clarke, styrelseordförande i den brittiska ligan, till Sky Sport.
– Det (lånet) beror på vad de har för pengar tillgängliga samt om de tänker skära ner sina skulder. Självklart kan vi inte ge en klubb grönt ljus till nya skulder om de inte kan betala de redan existerande.

Men Cardiff, som tidigare belagts med transferembargo, är inte ett dugg oroliga för att Craig Bellamy ska registreras för klubben inför hösten.
– Affären har möjliggjorts av våra investerare från Malaysia, som visat sitt fulla stöd sedan deras ankomst till klubben, säger Cardiff i ett uttalande.

Vidare diskussioner mellan klubben och ligan kommer att hållas under torsdagen.

Motherwell har tidigare i veckan hotat att dra Cardiff inför domstol efter att skottarna ännu inte fått betalt för försvararen Paul Quinn.

Publicerad 2010-08-19 kl 14:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons