Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
45v

England först med fem lag vidare till utslagsrundan

Foto: Bildbyrån.

De engelska lagen har skrivit Champions League-historia.
För första gången någonsin tog sig fem lag från samma nation vidare till utslagsrundan.
Det skriver Uefa på sin hemsida.

Spanien har under de senaste åren varit Europafotbollens stora dominant i de stora turneringarna för klubblag. I Champions League har ett spanskt lag lyft pokalen under de fyra senaste säsongerna. Vid två tillfällen har det dessutom var helspanska finaler (Real Madrid mot Atletico Madrid). Även i Europa League har spanska klubbar skördat framgångar och bortsett från Manchester Uniteds seger i våras så blev det, genom Sevilla, idel spanska segrar de tre säsongerna innan.

Men nu har de engelska klubbarna skaffat sig goda förutsättningar för ett begynnande maktskifte. I och med kvällens resultat står det nämligen klart att hela fem lag från England avancerat vidare till utslagsrundan. Att så många lag från samma nation avancerat har aldrig hänt tidigare i turneringen, sett till nuvarande format (räknat från säsongen 2003/2004 då man återgick till dagens format med ett gruppspel) .

På sin hemsida skriver Uefa att det vid tolv tidigare tillfällen avancerat fyra lag från en och samma nation, men att England i form av Tottenham, Liverpool, Manchester City, Chelsea och Manchester United nu alltså skrivit historia.

Senaste gången ett land hade fem lag med i turneringen var säsongen 2015/2016. Då tog sig Real, Barcelona och Atletico vidare samtidigt som kollegorna från La Liga, Sevilla och Valencia, åkte ut.

Publicerad 2017-12-06 kl 23:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons