Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

England fullkomligt kylslaget - fotbollen hotas i helgerna

Snön och kylan lamslår norra Europa.
Inga prognoser talar för mildare väder i storhelgerna.
Det kan slå hårt mot den mest intensiva perioden i engelsk fotboll.

Planen har stått stilla på flygplatserna, motorvägarna proppats igen av bilar utan vinterdäck. Det är med andra ord som det brukar vara på de brittiska öarna när det råkar falla några centimeter snö och temperaturen sjunker under nollan.

Kaos.

Kris.

Och alla snackar om vädret.

Vintern biter sig fast

Har meteorologerna rätt väntar dessutom ett jul- och nyårsfirande med stora störningar i det traditionella mastiga fotbollsspelandet.

Såväl snö som minusgrader väntas i stora delar av England fram till nyår.

Mängder av matcher i samtliga divisioner har den senaste veckan skjutits på framtiden på grund av ovanligt intensivt snöande och frusna planer. Risken är att det fortsätter i den stilen och planskötare lite överallt har fullt upp med att försöka rädda söndagens omgång. Den så kallade Boxing day är för den engelska fotbollen vad annandagen är för bandy här hemma i Sverige. Men det bistra vädret ser ut att sätta stopp för åtskilliga matcher i Premier league.

Värst är situationen i Blackpool på nordvästkusten. Bloomfield Ground saknar uppvärmning och där har tjälen börjat slå rot.

Just nu talar inte mycket för att det blir spel mot Liverpool.

Säkerheten viktig Engelsmännen lägger dessutom stor vikt vid åskådarnas säkerhet, både inne på arenan och på väg till och från den.

I helgen ställdes flera matcher in på grund av svårframkomliga vägar och störningar i det allmänna kommunikationsnätet.

Vadslagningsbolagen har redan börjat sätta odds på hur många matcher som måste ställas in på annandagen. Ett bolag ger bara 1,66 gånger insatsen på att en till fyra matcher inte kan spelas som planerat.

Samtidigt har diskussionen om ett vinteruppehåll fått nytt bränsle. När Tyskland, Frankrike och Italien tar ledigt i allt från två veckor upp till en månad, brassar britterna på med matcher var och varannan dag under storhelgerna.

Hur många spelas?

Spelprogrammet i Premier league:

26 december:

Fulham—West Ham, Blackburn—Stoke, Blackpool—Liverpool, Bolton—West Bromwich, Everton—Birmingham, Manchester U—Sunderland, Newcastle—Manchester C, Wolverhampton—Wigan, Aston Villa—Tottenham.

28 december:

Manchester C—Aston Villa, Stoke—Fulham, Sunderland—Blackpool, Tottenham—Newcastle, West Bromwich—Blackburn, West Ham—Everton, Birmingham—Manchester U.

29 december:

Chelsea—Bolton, Wigan—Arsenal, Liverpool—Wolverhampton.

1 januari

West Bromwich—Manchester U, Liverpool—Bolton, Manchester C—Blackpool, Stoke—Everton, Sunderland—Blackburn, Tottenham—Fulham, West Ham—Wolverhampton, Birmingham—Arsenal.

2 januari:

Chelsea—Aston Villa, Wigan—Newcastle.

TT

Publicerad 2010-12-22 kl 14:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons