Eriksson mästare med Chelsea - säkrar titeln i sista matchen

Women´s Superleague

I Magdalena Erikssons sista match med Chelsea stod det klart att klubben vinner Women’s Super League.
Matchen mot Reading slutade 3-0.

Det stod mycket på spel för Magdalena Erikssons Chelsea på lördagen, ligatiteln. Jumbon Reading stod för motståndet. Vid vinst var seriesegern garanetad, men kryss kunde räcka förutsatt att Manchester United inte vann mot Liverpool.

Förutom det så var det även den svenske lagkaptenens sista match i klubben. Hon har nämligen meddelat på sina sociala medier att hon kommer lämna efter säsongen. Fotbollskanalen har tidigare kunnat avslöja att både Magdalena Eriksson och norska Pernille Harder kommer spela i Bayern München nästa säsong.

Eriksson spelade från start medan målvakten Zećira Mušović och Johanna Rytting Kaneryd återfanns på bänken.

Gästande Chelsea fick en bra start. Efter 18 minuter kunde stjärnan Sam Kerr sätta matchens första mål, 1-0. Trots att Reading fick en bra start i matchen så var det Chelsea som dominerade den första halvleken.

Strax innan halvtidsvilan fick Readings Easther Mayi Kith en träff på benskyddet när hon skulle ta emot bollen. Det gav norska Guro Reiten ett friläge, vilket hon förvaltade väl.

När lagen lämnade planen för halvtidsvila var ställningen 2-0.

I den andra halvleken gick det mer trögt för Chelsea. Det var inte förrän i matchminut 88 som Sam Kerr kunde trycka dit sitt andra mål för matchen. Johanna Rytting Kaneryd välkomnades in i matchen i matchminut 72.

Magdalena Eriksson byttes ut med fem minuter kvar. Då tackade en jublande publik av lagkaptenen med massiva applåder.

Årets titel är Chelseas fjärde ligatitel i rad.