Eriksson visade vägen i Chelseas överkörning

Chelsea körde över Arsenal med 4-1 i cupen.
Magdalena Eriksson visade vägen med matchens första mål.

Chelsea ställdes på onsdagen mot rivalen Arsenal i första gruppspelsmatchen i FA Women's League Cup. I vintras besegrade Chelsea just Arsenal i finalen i turneringen, och därmed väntade ett hett stormöte på Cherry Red Records Stadium.

Men det blev dock inte så spännande, i stället körde Chelsea över rivalen.

För redan i den femte minuten gav svenska landslagsbacken Magdalena Eriksson Chelsea ledningen i matchen till 1-0. Visserligen kvitterade sedan Arsenal till 1-1, men därefter vände Chelsea genom att vara i 3-1-ledning efter 16 minuters spel efter två mål av norska mittfältaren Guro Reiten.

Chelsea kontrollerade därefter matchen och vann till slut med 4-1 efter mål av Bethany England på övertid. Chelsea har därmed nu tre poäng och framöver väntar spel mot Tottenham och London City Lionesses i gruppen. Utöver Eriksson, så startade även svenska landslagsbacken Jonna Andersson i matchen.

Chelsea är samtidigt just nu på tredjeplats i ligaspelet, två poäng efter Arsenal i serieledning efter tre spelade matcher.

Publicerad 2020-10-07 kl 22:14