Eto'o gjorde sitt 300:e mål - och Chelsea körde över Tottenham

Samuel Eto’o gjorde sitt 300:e ligamål.
Och Chelsea körde över Tottenham i Londonderbyt.

Samuel Eto’o skulle inlett matchen på bänken. Men så blev det inte. Fernando Torres fick lämna återbud efter en skada på uppvärmningen. Eto’o fick chansen från start. Och som han tog den.

Först gjorde han 1–0 till sitt Chelsea. Ett mål som betyder att anfallaren nu gjort 300 ligamål. Bara fyra minuter senare höll sig Eto’o framme igen.

Mittbacken Younes Kaboul fällde Eto’o. Tottenhambacken fick syna det röda kortet och Chelsea tilldömdes straff. Fram stegade Eden Hazard och satte säkert 2–0. Fyra mardrömsminuter för Tottenham.

Och det skulle bli värre. Michael Dawson fick utgå skadad i den 72:a minuten. Med båda mittbackarna borta kunde inte Tottenham hålla ihop sitt spel.

Samuel Eto’o byttes ut i den 76:e minunten. In kom Demba Ba. Och han ville inte vara sämre än sin kollega. På två minuter gjorde han två mål och fastställde slutresultatet 4–0.