"Ett par saker är svåra att ta"

West Ham blev till slut för svåra.
Liverpools elva matcher långa förlustfria svit i Premier League är bruten.
- Ett par saker som hände under matchen som är svåra att ta, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp till BBC efter matchen.

Toppmöte i Premier League mellan två lag I storform. Inför matchen väntade Liverpool fortfarande på sin första förlust i årets ligaspel och West Ham gick med tre raka segrar i ryggen.

Det tog inte lång tid innan nollan spräcktes. Efter bara tre minuter fick West Ham en hörna. Pablo Fornals tog hand om hörnan, och skruvade in bollen direkt i mål. Liverpools målvakt Alisson Becker blev rasande och menade att han blev knuffad, men en VAR-granskning gav West Ham rätt och målet godkändes. Målet blev rubricerat som självmål.

- Det spelar ingen roll om det inte är Pablo Fornals mål, det är ett mål för West Ham, säger Fornals själv till Sky Sports efter matchen.

Efter målet tog Liverpool kommandot och dominerade bollinnehavet. West Ham stod emot bra och Liverpool hade svårt att skapa några farliga målchanser.

Till slut skulle även West Ham även tvingas kapitulera. Liverpool fick ett jättefint frisparksläge strax utanför straffområdet och Trent Alexander-Arnold tog vara på läget på bästa sätt genom att curla frisparken i Lukasz Fabianskis vänstra kryss. Ett drömmål från högerbacken.

I början av andra halvlek fick Liverpool ett jätteläge att ta ledningen. En hög boll från Alexander-Arnold hittade över till Andy Robertson som på volley frispelade Sadio Mané framför mål. Bra räddning av Fabianski.

Liverpool fortsatte ha mest boll, men det var West Ham som skulle bryta likaläget. Jarrod Bowen serverade ett friläge till Fornals. Fornals gjorde inga misstag utan placerade in 2-1 till West Ham.

West Ham fortsatte och visa effektivitet. Sju minuter efter ledningsmålet fick Londonlaget en hörna som Kurt Zouma nådde högst på, vilket innebar att West Ham ledde med 3-1. Målet var mittbackens första mål för West Ham.

Men Liverpool gav inte upp. I den 82 minuten fick nyligen inbytte Divock Origi bollen felvänd i straffområdet, vände runt och satte dit 2-3 i Fabianskis bortre hörn.

Liverpool hade ett par ytterligare lägen att kvittera, men West Ham höll undan och tog alla tre poäng. Förlusten var Liverpools första i årets Premier League.

Liverpools tränare Jürgen Klopp var inte nöjd efter matchen.

- Det är ett par saker som hände under matchen som är svåra att ta. Vi såg det. Alisson vill gå mot boll och Ogbonna slår Alissons arm med sin arm. Det är därför han styr in bollen. I vissa länder skulle alla säga att det är ett regelbrott. Målvakten måste få hjälp, säger han till BBC.

- En otrolig insats idag av alla. Det var en öppen match men vi var mer kliniska. Taktiskt sett var vi tvungna att vara fokuserade idag. Vi hade en plan och den fungerade idag, säger matchvinnaren Kurt Zouma till Sky Sports.

West Ham: Fabianski - Johnson, Zouma, Ogbonna. Cresswell - Soucek, Rice - Bowen, Fornals, Benrahma - Antonio.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Oxlade-Chamberlain - Salah, Jota, Mané.