Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Evans och Cisse om "spottkriget": "Chockerad"

Foto: Situationen som har skapat stora rubriker.

VIASAT XTRA

Efter det påstådda "spottkriget" mellan Jonny Evans och Papiss Cisse har båda spelarna uttalat sig. Cisse ber om ursäkt för sitt agerande i situationen och Evans menar att det inte spottades något.
- Det ligger inte i min karaktär och inte i min natur, säger han i ett uttalande.

Manchester United lyckades vinna borta mot Newcastle i går kväll efter ett sent avgörande från Ashley Young, som utnyttjade ett misstag från försvaret. Eftersnacket till matchen skulle dock komma att handla om något annat. I slutet av den första halvleken hamnade Jonny Evans och Papiss Cisse i en het duell. Newcastle-anfallaren Cisse blev irriterad och sparkade med dobbarna mot Evans. United-försvararen såg sedan ut att spotta mot Cisse. Då reste sig senegalesen upp och tog tag i Evans nacke, och ser ut att spotta.

I dag har händelsen dominerat rubrikerna i engelska tidningar, där det påstås att spelarna spottade mot varandra. Något som har fått både Evans och Cisse att komma med uttalanden.

"När jag vaknade upp i morse chockerades jag av att se mediebevakningen från gårdagskvällens match. Jag vill klargöra att jag inte spottade mot Papiss Cisse", säger Evans.

"Jag var totalt omedvetande om någon spottincident och antog att problemet vid tidpunkten var med tacklingen och hans försök till hämnd från marken. Under matchen pratade jag och Papiss Cisse om incidenten och det är tydligt med min reaktion på TV-bilderna att jag var totalt förvånad av något påstående om att spotta. Det är inte i min karaktär eller i min natur att spotta mot någon och det är inget jag någonsin skulle ha gjort. Det är verkligen inget jag gjorde i går kväll".

Evans förnekar alltså att någon av spelarna skulle ha spottat mot varandra. Cisse skriver i sitt uttalande att han ber om ursäkt, men inte exakt vad han ber om ursäkt för.

"Jag har ursäkter att ge till många människor i dag. Först till mina lagkamrater och till våra supportrar, sedan till Jonny Evans, och sedan till alla fotbollsfans som såg incidenten mellan mig och Jonny. Jag reagerade mot något jag uppfattade som väldigt otrevligt. Ibland är det svårt att inte reagera, särskilt i stundens hetta. Jag har alltid försök mycket att vara en positiv förebild, speciellt för unga fans, och i går svek jag er".

Enligt Mirror kommer FA nu att utreda händelsen och tidningen skriver att det är troligt att spelarna får en avstängning. Det skulle kunna bli så mycket som sex matcher för Evans och sju matcher för Cisse - då han tidigare stängts av för våldsamt beteende.

Publicerad 2015-03-05 kl 16:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons