Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Everton bekräftar - Moyes lämnar: "Vill ta över United"

Foto: Scanpix

Everton bekräftar, David Moyes lämnar.

På klubbens hemsida skriver man att Moyes framfört att han ville lämna för att ta över Manchester United

Endast Alex Ferguson och Arsene Wenger har varit i sina respektive klubbar längre än David Moyes varit i Everton - men samtidigt som Alex Fergusons era i Manchester United tar slut så innebär det samtidigt att Moyes tid i Everton är över efter 11 år i klubben. Den 50-årige skotten ska nämligen efterträda Alex Ferguson på managerposten i Manchester United.

I onsdags meddelade plötsligt Alex Ferguson att årets säsong var hans sista efter 27 säsonger och 38 titlar i Manchester United. Det började direkt koka av rykten om vem som skulle få det nästintill omöjliga jobbet att efterträda den vansinnigt framgångsrike Ferguson, och ganska snabbt seglade David Moyes upp som favorit till att efterträda Ferguson.

Manchester United har ännu inte bekräftat att man valt Moyes, men på Evertons hemsida säger klubbens ordförande Bill Kenwright att Moyes framfört sin starka önskan att få ta över Manchester United. United gjorde dock en liten tabbe tidigare under torsdagen då man en kort stund lade upp ett välkomnande till Moyes på sin Facebooksida - men den plockades snabbt ner igen.

Moyes framtid i Everton har varit ett frågetecken då hans kontrakt med klubben går ut i sommar och han har inte velat diskutera en förlängning förrän efter säsongen, något som nu alltså inte blir aktuellt. Everton skriver också på sin hemsida att man omedelbart inleder arbetet med att hitta Evertons efterträdare

Publicerad 2013-05-09 kl 15:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons