Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Marco Silva

Everton hotas av poängavdrag för jakten på managern

Everton riskerar att få böter eller i värsta fall till och med poängavdrag, rapporterar The Telegraph.
Detta efter att Premier League har startat en utredning för att se om klubben använt otillåtna medel i jakten på tränaren Marco Silva.

När Everton sparkade Ronald Koeman i oktober förra året ville klubben ersätta honom med Marco Silva. Men Watford var inte intresserade av att släppa tränaren och nobbade även tolv miljoner pund i ersättning för tränaren.

Everton fick istället ta in Sam Allardyce tillfälligt som ledde laget till en åttondeplats i ligan. När Allardyce fick lämna klubben efter säsongen kunde Everton till sist plocka in Marco Silva, som hade fått sparken av Watford i januari.

Men Watford menar att Evertons uppvaktning av tränaren bidrog till lagets sämre resultat och att Silva till slut fick sparken. Därför kommer Premier League nu starta en oberoende utredning, det rapporterar The Telegraph. Tidningen skriver att det kan leda till grova böter eller till och med poängavdrag som potentiella straff.

ANNONS

Utredningen kan komma att tvinga högt uppsatta personer inom Evertons ledning, inklusive ägaren Farhad Moshiri, att lämna över telefonregister för att se klubbens möjliga kontakter med Silva under tiden i Watford.

Premier League har enligt The Telegraph försökt medla mellan lagen och har även föreslagit att Everton skulle kompensera Watford ekonomiskt, men än så länge har klubbarna inte kommit överens. På ett möte mellan lagen i april ska Watford dessutom trott sig ha fått en försäkran att Everton inte skulle välja Silva som tränare i somras.

Enligt The Telegraph är det mest troliga att Everton kommer få kompensera Watford ekonomiskt om de döms som skyldiga.

Publicerad 2018-09-14 kl 10:55
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto