Evertons mardrömssvit mot Liverpool växer – efter jättemissar i slutet

Everton misslyckades återigen med att slå Liverpool.
Laget hade två superlägen på stopptid, men segerlösa sviten mot ärkerivalen är nu hela 17 matcher.
- Vi hade kontroll på matchen i 60 minuter, sen blev det lite kaos på slutet, säger Jürgen Klopp enligt BBC.

Everton var ute efter att ta död på det drygt sju år långa derbyspöket när Liverpool gästade Goodison Park. Bortalaget fick dessutom klara sig utan skadade Mohamed Salah.

Efter knappa kvartens spel fick Liverpool matchens första heta läge. Dominic Solanke fick ett jätteläge i straffområdet efter ett inlägg från Nathaniel Clyne, men skottet gick rakt på Jordan Pickford i Evertons mål.

Några minuter senare fick Yannick Bolasie på ett bra skott från distans för Everton, men Loris Karius stod för en strålande räddning.

- Jag är bara glad att jag fick fingertopparna på bollen. Det är skönt att få göra sådana räddningar, men det viktigaste var att få hålla nollan.

Ett reservbetonat Liverpool såg inte ut att behöva anstränga sig allt för mycket den första timmen för att hålla 0-0 på Goodison Park, men i slutskedet kom forceringen från hemmalaget.

Everton flera chanser att spräcka nollan. Först fick Cenk Tosun ett jätteläge, framspelad av Theo Walcott, men nicken gick utanför.

Med två minuter kvar av ordinarie tid fick sedan Dominic Calvert-Lewin återigen ett läge, men avslutet smet utanför Loris Karius stolpe.

Mardrömssviten fortsätter alltså och är nu uppe i hela 17 matcher.

Merseyside-derbyt var annars en ovanligt snäll tillställning, utan ett enda kort. Det är första gången på över 25 år som det händer.

Liverpool-tränaren Jürgen Klopp var nöjd med resultatet, men var lite irriterad på lagets slutskede.

- Vi hade kontroll på matchen i 60 minuter, sen blev det lite kaos på slutet. Det är där vi måste lära oss att kontrollera matcher, säger Jürgen Klopp enligt BBC efter matchen.

Everton: Pickford - Coleman, Jagielka, Keane, Baines - Rooney, Schneiderlin, Davies - Bolasie, Walcott, Tosun

Liverpool: Karius - Clyne, Lovren, Van Dijk, Klavan - Milner, Henderson, Wijnaldum - Mané, Ings, Solanke.