Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Evras känslosamma avsked: "Vänner för livet"

I början av 2006 inleddes Patrice Evras långa karriär i Manchester United. Nu, åtta och ett halvt år senare, lämnar han för Juventus. Ett beslut 33-åringen beskriver som det svåraste i karriären. 
– Manchester United kommer alltid finnas i mitt hjärta, säger han till klubbens officiella webbplats.

Den sjätte januari 2006 anslöt fransmannen Patrice Evra till Manchester United. Efter fyra år i Monaco värvade Sir Alex Ferguson den lovande ytterbacken. Evra har hunnit bli en ikon på Old Trafford och vunnit Champions League en gång och ligan hela fem gånger.

Under måndagen offentliggjordes det att Evra lämnar Manchester United efter åtta och ett halvt år för italienska mästarna Juventus. Kontraktet är skrivet över två år.

På Manchester Uniteds webbplats skrev Evra ett känslosamt avsked till sina forna fans.

– Att spela i Manchester United har varit ett privilegium och en dröm. Min tid här är kommer jag alltid minnas, i såväl bra som dåliga stunder har vi alltid varit lojala mot klubben. Jag har alltid sagt att man inte bara kommer till klubben Manchester United, utan familjen Manchester United.

Han fortsätter:

–Klubben har skapat historia och jag är stolt över att vara en del av den historien. Under de senaste nio åren har jag mött och jobbat med fantastiska personer. Många kommer vara mina vänner för livet.

Evra riktar också ett speciellt tack till en person som betytt mycket för honom.

– Ett stort tack till Sir Alex Ferguson som gjorde allt möjligt. Han gav mig chansen att vara kapten. Han fick mig att förstå att ingen är större än klubben. Min passion för klubben kommer aldrig ta slut och jag vet att klubben kommer fortsätta skörda stora framgångar framöver. 

Publicerad 2014-07-21 kl 19:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons