Experten skyller förlusten på nyförvärven: "Då förlorar Tottenham"

Southampton vände i slutet av matchen mot Tottenham.
De gjorde två snabba mål – efter att Dejan Kulusevski och Rodrigo Bentancur bytts in.
- Så fort de kom in förlorade Tottenham, säger lagets tidigare tränare Tim Sherwood enligt Daily Mail.

Tottenham ställdes mot Southampton i Premier League, i vad som skulle bli en dramatisk drabbning. Efter 70 minuter gjorde Heung Min Son 2-1 för Spurs och segern var inom räckhåll. Strax innan hade ena nyförvärvet, Rodrigo Bentancur blivit inbytt och ett par minuter efter ledningsmålet fick Dejan Kulusevski debutera i ligan.

Då fick Southampton utdelning på sina målchanser och med två snabba mål vände de till 2-3. Tottenham forcerade i slutet av matchen, men lyckades inte komma till en kvittering. Steven Bergwijn hade en boll i mål men målet dömdes bort för offside.

Att Tottenham förlorade berodde på de inbytta nyförvärven. Det menar den tidigare Tottenham-tränaren, numera fotbollsexperten, Tim Sherwood.

- Antonio Conte plockar in Kulusevski och Bentancur. Och de förändrar matchen. För så fort de kommer in så förlorar Tottenham, säger han.

Samtidigt poängterar han att det inte bara var Tottenham som hamnade fel, det var även Southampton som gjorde en bra match.

- I slutändan vinner det bästa laget. Southampton visade kvalité. Jag tycker deras matchplan var mycket bättre än Tottenhams, säger han.

Publicerad 2022-02-11 kl 08:01