POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

EXTRA: Hodgson sparkas - legendaren tar över

Roy Hodgson är inte längre manager i Liverpool. Redan innan söndagens ödesmatch mot Manchester United i FA-cupen fick han sparken. Hodgson ersätts av Kenny Dalglish.

Roy Hodgson lämnar jobbet som Liverpoolmanager med omedelbar verkan. Han efterträds tills vidare av legendariske Kenny Dalglish.

Den misslyckade säsongen för Liverpool har gjort att ända sedan i höstas så har det diskuterats om huruvida Hodgson skulle få behålla jobbet. Och efter förlusten mot Blackburn i onsdags så var det kört för Hodgson.

Enligt Liverpools officiella hemsida så är det en ömsesidig överenskommelse som ligger bakom beslutet att Hodgson ska kliva av, men att kalla det något annat än att Hodgson får sparken är nog att blunda för verkligheten.

John Henry som i höstas köpte Liverpool kommenterade på hemsidan:
- Vi är tacksamma för Roys insats de senaste sex månaderna, men båda parter tyckte att det var för klubbens bästa om han klev åt sidan från sin position som manager. Vi önskar honom all lycka i framtiden.

Som Hodgsons efterträdare är Liverpool-legendaren Kenny Dalglish utsedd. Dalglish som vunnit ligan med Liverpool både som spelare och tränare kommer att leda laget säsongen ut, var beskedet på lördagen.
- Vi är väldigt nöjda över att Kenny Dalglish har gått med på att kliva in och leda laget i söndagens FA-cupmatch på Old Trafford, och för återstoden av säsongen, sade John Henry.
Skotten Dalglish är en av Liverpools allra största genom historien och har vunnit ligan sex gånger som spelare och tre gånger som tränare. Han tog över Liverpool 1985 och ledde laget till dess första dubbel samma säsong (ligan och FA-cupen), och var den som ledde laget genom den fruktansvärda tiden under och efter Hillsborough-katastrofen då 96 Liverpoolfans miste livet.

Sedan han senast ledde Liverpool, säsongen 1991, har han varit manager för Blackburn där han vann Premier League 1995. Efter det ledde Dalglish Newcastle i en säsong, en tid som slutade med besvikelse, innan han i en säsong ledde Celtic som han tog till en cuptitel och dessutom banade väg för Martin O’Neill och den framgångsrika period som Celtic hade under honom.

2009 kom Dalglish tillbaka till Liverpool där han var med och ansvarade för klubbens ungdomsakademi – och ända sedan ryktena om att Hodgsons företrädare Rafael Benitez skulle försvinna har Dalglish pekats ut av somliga som en tänkbar efterträdare.

Publicerad 2011-01-08 kl 13:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå