Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

EXTRA: Mancini sparkas av City

Foto: AP

Roberto Mancini

Han blev Manchester Citys förste guldmanager på 45 år.

Tolv månader senare belönas Roberto Mancini – med sparken.

Sent på måndagskvällen bekräftar Premier League-tvåan att den italienske tränaren får gå med omedelbar verkan. Beskedet kommer oväntat, även om Roberto Mancini fick utstå kritik till följd av finalförlusten i FA-cupen förra helgen.

Sedan han anlände från Inter har den förre Serie A-vinnaren tillbringat de senaste tre och en halv säsongerna i City, men nu skriver klubbens hemsida att man går skilda vägar.

"Tyvärr måste vi meddela att Roberto Mancini entledigats från sina tjänster med omedelbar verkan", lyder det på den officiella hemsidan.

City uppger att besvikelsen vuxit internt i ledningen efter att Mancini och hans stab, trots att alla jobbat hårt, misslyckats med att vinna någon titel i år. Tills vidare blir det den assisterande managern Brian Kidd som tar över det dagliga arbetet med A-lagstruppen.

- Robertos meritlista talar för sig själv, och han åtnjuter både min och Sheikh Mansours tacksamhet och respekt för sitt hårda jobb och sin hängivenhet. Han har verkligen varit omtyckt och beundrad av våra fans och dessutom hållit sina löften om att vinna titlar åt oss, säger Citys vd Khaldoon Al Mubarak.

-  Jag vill tacka honom personligen och offentligt, och önskar honom all lycka i framtiden.

Enligt såväl Sky Sports som ESPN och the Guardian accentueras nu Manuel Pellegrini alltmer som den efterträdare Manchester City vill knyta till sig.

Publicerad 2013-05-13 kl 23:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons