Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

FA ber om ursäkt till Aluko - utredning slog fast rasistiska kommentarer

Foto: Bildbyrån

FA riktar "en uppriktig ursäkt" till Eni Aluko och Drew Spence efter att en intern utredning slagit fast rasistiska kommentarer från den förre förbundskaptenen Mark Sampson.
Samtidigt riktar Aluko ny skarp kritk mot FA:s vd Martin Glenn i ett parlamentsförhör.

Förbundskaptenen för det engelska damlandslaget, Mark Sampson, sparkades förra månaden efter hårda anklagelser från en tidigare spelare. 34-åringen anklagades för diskriminering, rasism och mobbing av Chelsea-stjärnan Eni Aluko. Även Drew Spence har vittnat om diskriminerande kommentar.

Trots att FA valde att sparka Sampson menade man att det inte hade något med anklagelserna att göra. Men nu har man trots allt funnit den tidigare förbundskaptenen skyldig för vissa av anklagelserna.

Den oberoende advokaten Katharine Newton har, på uppdrag av FA, studerat nya bevis mot Mark Sampson. Utredningen har slagit fast att Sampson "vid två separata tillfällen gjort opassande försök till humor, som enligt lag var diskriminerande på grunder av ras." FA skriver vidare, i ett uttalande signerat av vd:n Martin Glenn, att  Newtons utredning även slagit fast att Sampson inte är en rasist. Och utredningen ska heller inte ha funnit bevis för Alukos anklagelser om systematisk mobbing och diskriminering från Sampson mot henne.

FA riktar en "uppriktig ursäkt till Eniola Aluko och Drew Spence".

Under ett parlamentsförhör under onsdagen riktade Aluko ny kritik mot FA och vd:n Martin Glenn. FA ska ha betalat ut en summa på 80 000 pund till Aluko för förlikning i konflikten. Men spelaren menar att det var "gränsfall till utpressning", då förbundet enligt henne hotade med att ta bort erbjudandet om hon inte gick ut med ett uttalande att FA inte var "instituionellt rasistiskt", det rapporterar AP.

- FA:s enda agenda har varit att skydda sitt eget rykte samtidigt som de insinuerat att jag ljuger, säger Aluko enligt nyhetsbyrån.

Martin Glenn ska själv svara på parlamentets frågor under onsdagen.

Publicerad 2017-10-18 kl 16:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons